Menu Luk

WandaVision
Sæson 1

Anmeldt af Ida Marie Skou

Serien besidder en unik charme, der leger med en underliggende ildevarslende tone

Endelig landede sidste episode af “WandaVision” på streamingtjenesten Disney+, og hele serien er dermed tilgængelig.

“WandaVision” bringer selvfølgelig gensyn med med titelrollerne, Wanda og Vision, men også andre gamle kendinge. Derudover får vi også præsenteret en række nye karakterer, som vi med sikkerhed vil få at se i fremtidige MCU-film. Serien har længe været et omdiskuteret emne, da Marvel fans har dannet sig en masse teorier omkring, hvad serien vil komme til at handle om, og hvordan den kommer til at hænge sammen med nogle af de kommende MCU-film. Det har bestemt også været en speciel, men fornøjelig oplevelse at se Wanda og Visions karakterer vokse i universet.

Uden at løfte sløret for meget for handlingen, kan det roligt siges, at serien kommer til at grave dybere i Wandas karakter og historie. Den er udformet på en helt unik og indtagende måde, der fungerer som et dejligt frisk pust til Marvel-universet. Som de fleste nok efterhånden har bemærket, (hvis man altså har udvist den mindste smule interesse for serien), tager seriens opsætning udgangspunkt i klassiske sitcoms gennem årtierne. Det er en mærkværdig løsning, som jeg personligt ikke har set før, og jeg er helt og igennem vild med det. Det har dog ført delte meninger med sig, men jeg kan vist godt afsløre, at der selvfølgelig er en mening med det hele. Man får benene slået væk under sig, men efterhånden begynder det hele at tage form. Teorierne raser, og alt er meget mystisk og gådefuldt. Serien leverer nogle af de svar mange fans har higet efter, men på den anden side efterlader den seeren med endnu flere spørgsmål end før.

Marvel har formået at skabe en spændende serie, med en fænomenal karakterudvikling og et rigtigt indbydende, charmerende og grafisk smukt setup. Jeg blev i hvert fald positivt overrasket på mange måder. Serien viser tydeligt, hvor undervurderet en karakter Wanda har været i universet. Jeg har i hvert fald altid haft indtrykket af, at hun bare er hende pigen, der sammen med sin tvilling Pietro blev udsat for tortur af HYDRA, og fik deres kræfter fra the mindstone. Hun er ung, og har svært ved at kontrollere den massive og intense kraft, hun besidder. Og det er det. Mere er der ikke til hende. Det er i hvert fald sådan, jeg opfatter, at filmene har fået hende til at fremstå. Hun får lige sin time-to-shine i “Avengers: Infinity War”, hvor man også fik en smule mere af hende og Visions forhold at se. Udover det, har jeg altid følt, at hun blot var en sidekarakter, der skulle fremme Visions karakterudvikling, da han trods alt spiller en større rolle end hende i filmene. Derfor havde jeg en idé om, at “WandaVision” blot skulle være et springbræt til den kommende “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, (hvor Wanda efter sigende skulle få stor betydning for filmens plot), og ikke andet. Det er serien teknisk set også, men jeg tog grueligt fejl i min undervurdering af Wanda.

Læs også:  Deadpool 3 bliver en del af MCU

“WandaVision” eliminerer i den grad Wandas rolle som en sidekarakter, og giver meget mere betydning og liv til hende, som filmene ikke har formået. Det er i den grad en serie, som universet har manglet. Den giver en helt ny indsigt i Wandas karakter, og man får serveret hendes historie på en fremragende måde, der giver en klarhed, man ikke vidste, at man manglede.
Og foruden at plottet er gennemtænkt, detaljeret og glimrende udført, fuldender det fremragende skuespil, setuppet og den flotte grafik serien. Jeg er især virkelig imponeret over Elizabeth Olsen, der spiller titelrollen Wanda. Hun brillerer virkelig i denne serie, og jeg mener aldrig at have set hende dygtigere. Hun spiller yderst troværdigt og indlevende, og jeg er aldrig ét sekund i tvivl om, hvilke følelser der afspejles i hendes ansigt. Paul Bettany som Vision er selvfølgelig også lidt af en ørn, og han supplerer Elizabeth rigtig godt i serien. Generelt synes jeg nu altid, at de har været et rigtig godt match til deres roller, da kemien bare stråler ud af dem. Det gør enormt meget for serien. De andre skuespillere gør det bestemt også godt, heriblandt Kathryn Hahn som den nysgerrige nabo Agnes, og Teyonah Parris som en allieret til Wanda.

Læs også:  Hvad og hvem er Marvels 'Illuminati'?

Serien emmer af Marvel. Selvom opsætningen måske ikke lige er som vi kender den, så har man formået at kombinere nytænkning og den klassiske marvel opsætning til perfektion. Det er jeg virkelig imponeret over. Desuden er de grafiske effekter utroligt imponerende, som Marvel også er kendt for at levere. Jeg giver den 5 ud af 6 stjerner, da jeg virkelig blev blæst bagover. Der er nogle små-ting jeg kan sætte min finger på, men som jeg desværre ikke kan nævne, da det ville spoile en masse. Jeg kan dog sige, at det primært er nørdede ting, (som marvel-fans vil være skeptiske omkring), samt plothuller det drejer sig om. Men overordnet set, synes jeg virkelig, at serien er unik og god, og netop det friske pust, som Marvel trængte til. Det er bestemt en værdig indledning til Marvels Fase 4, og jeg kan slet ikke vente med at se mere til Wanda.

Trailer:

WandaVision, Sæson 1

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

Skaber: Jac Schaeffer

Medvirkende: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn 

Genre: Action, Comedy, Drama

Episoder: 9

Dansk premiere: 15. januar 2021