Menu Luk

» Øv... Øv, øv, øv...

Glass – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Det er rigtig svært at komme med en anmeldelse af denne film, uden at afslører alt for meget om den. Så derfor har jeg valgt at dele min anmeldelse op i to. En overordnet, hvor jeg ikke går så meget i detaljer, og så en spoiler udgave, hvor jeg går lidt mere i dybden. Du finder spoiler anmeldelsen lidt længere nede på siden.

Men først skal det siges at denne film, var en af dem jeg havde set allermest frem til i 2019. Men av, hvor blev jeg skuffet.

De første to-tredjedele af filmen, var jeg egentlig okay tilfreds med. Der var dog nogle kameler der skulle sluges, men når man først begynder at acceptere de små rodet elementer i filmen, så fungerede den faktisk meget godt. Men i den sidste tredjedel mister den mig fuldstændig. Aldrig før har min mening skiftet så voldsomt og så hurtigt. Det eneste jeg tænkte, da jeg forlod biffen var “Øv… Øv, øv øv…”.

Men der skal lyde en kæmpe ros til James McAvoy, som igen spiller fuldkommen fantastisk, og som skifter over i endnu flere karakterer end vi så i Split.

Bruce Willis og Samuel L. Jackson spiller også ganske godt, men det svageste led, synes jeg var Sarah Paulson, som svingede lidt i sin præstation, og til tider blev ret utroværdig.

Der er også en rigtig fin lille cameo (gæsteoptræden) fra instruktøren selv – M. Night Shyamalan, som fik de fleste i biografen til  grine.

Men jeg kan ikke komme uden om hvor skuffet jeg blev over slutningen. Det gjord nærmest at hele filmen krakelerede for mig. Jeg var fristen til at kun at give den to stjerner, men alligevel synes jeg den fortjener at få en ekstra for det gode skuespil, og dens gode intentioner.

Har du lyst til at læse mere om, hvorfor jeg ikke synes godt om slutningen, så læs mere i min spoiler anmeldelse, lige nedenfor.

Hvis du ikke har læst den ovenstående anmeldelse, anbefaler jeg du lige læser den først, da denne del ikke vil give meget mening så. 

Du skal også være opmærksom på, at denne del af anmeldelsen indeholder afslørende detaljer om filmens handling.

Men lad os komme til det.

Der er desværre nogle ting, som gør at filmen ikke virker så gennemtænkt.

Blandt andet, så virker det ret usansynligt, at et psykiatrisk center ikke har flere vagter til at holde øje rundt omkring, samt der kun en til at overvåge dem adgangen. Og det meste af tiden, er der ikke rigtig nogen der holder øje, så Mr. Glass bare kan befærde sig frit rundt. Og vi får heller ikke svar hvordan Mr. Glass i første omgang, kunne slippe ud af sin celle og bytte rundt på medicinen. 

Det virker også mærkeligt, at alle andre lokaler ikke er afløst, så de bare kan vade ind på lageret eller operationsstuen og fjerne ting derfra.

Ideen om at der er en hemmelig organisation, som sørger for, at både likvidere superskurke og superhelte, er egentlig ret interessant ide. Men desværre er det ikke så godt udført, da det blandet andet bliver afsløret alt for sent i historien. Dette gør at det virker lidt forhastet, selvom det kunne have været et rigtig godt sideplot, til den generelle historie.

Men det er en meget typisk ting for instruktøreren. I hans film er det normalt, at vi som publikum, kun ved det som hovedrollen ved, og så kommer der er et stort tvist til sidst. I virkelig gode film, fungerer det rigtig godt, men når tilløbet har været fyldt med kameler der skulle sluges, så begynder det at krakelere fuldstændig når tvistet kommer til sidst.

Jeg kunne nok blive ved med at finde små detaljer, som jeg ikke er særlige tilfredse med, men denne anmeldelse skal også have en afslutning. 

Så igen, en film med rigtig godt skuespil, og gode en intentioner. Men halvt skidt udført. Så derfor får den også kun halvt hus i antal stjerner.

[TheChamp-FB-Comments]