Menu Luk

Kære Barn

Anmeldt af Mille Lau

…gribende miniserie om det Kære barn.

En tysk miniserie i 6 afsnit på Netflix hvor en kvinde kun iført natkjole bliver ramt af en bil på en øde skovvej, og der bliver ringet efter en ambulance. Hun bliver fragtet til hospitalet sammen med en ung pige – men hvem er de og hvordan skete ulykken?

Pigen Hannah’s forklaring gør personalet på hospitalet mistænkelige om forløbet, og jagten går nu ind på at finde frem til sandheden. Miniserien i seks afsnit giver seerne mulighed for at gisne om sandheden undervejs, selvom serien ikke er så lang.

I 13 år har familien været på jagt efter deres datter Lena, som kvinden udgiver sig for at være – Men hun er ikke den Lena der forsvandt. Hvem er hun så, og hvorfor var hun sammen med børnene, hvis det ikke var hendes børn?

Læs også:  Vi har set - ”Bedre Tider”

Det er min debut med en tysk serie, og selvom jeg var skeptisk, så jeg den på originalsproget, da jeg synes at film og serier fortjener det. Det fungerede fint, og synes karaktererne både børnene og Lena er castet godt til rollerne. Politimanden Gerd gør det også godt, og man er ikke i tvivl, om at han har det hårdt oven på alle de år, han har forsøgt at finde frem til Lena’sskæbne.

Fortællingen hænger fint sammen og giver en rød tråd gennem serien. Der kunne sagtens have været skruet op for uhyggen, – Jeg tænker eksempelvis i dunkel lyssætning eller baggrundsmusik til virkelig at understrege stemningerne undervejs. Det vil jeg gætte på man havde gjort mere ud af, hvis serien var lavet i Danmark. Relationerne imellem karaktererne kunne også sagtens have været udpenslet mere, det er ikke fordi det gør serien dårlig, det er nok mere dens svaghed efter min mening.

Læs også:  Vi har set - 'Graverne' (1. afsnit)

Jeg vil give Kære barn 4 ud af 6 stjerner, og det er bestemt ikke sidste gang at jeg giver en tysk serie en chance.

Trailer:

Title: Kære Barn (Liebes Kind)

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør: Isabel Kleefeld & Julian Pörksen

Skuespillere: Naila Schuberth, Christian Beermann, Kim Riedle, Sammy Schrein, Birge Schade, Haley Louise Jones, Hans Löw, Justus von Dohnányi & Julika Jenkins. 

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Længde: 6 episoder

Premiere:  7. September 2023