Menu Luk

Lupin

Anmeldt af Mille Lau

Første del af første sæson er blevet udgivet på Netflix, nu venter vi spændt på sidste halvdel

Anmeldt efter de fem frigivede episoder.

Denne franske serie har lagt i kakkelovnen til en masse kliché plot fra tidligere historier som vi enten har læst eller set på film. Dog tager denne os med ind i den personlige historie for en dreng som er blevet svigtet, fordi han finder ud af at hans far er blevet snydt til at tage skylden for et smykketyveri. Der er noget gribende ved karakteren, og hele den måde som den er bygget op på. Derfor fangende den mig lige med det samme, til trods for at jeg aldrig ser noget på fransk.

Selvom det er mange år siden, så vil Assane gerne hævne sin far og han har planlagt det så han kan få ram på de mennesker som har gjort ham og hans far ondt.

Vi ser tilbageblik til de episoder som han husker omkring sin fars fængsling, og efterfølgende selvmord. Han modtager bla. et brev, og det brev bliver afgørende for at finde ud af hvem som står bag halskædens forsvinden og hvorfor den pludselig så mange år efter dukker op og skal på aktion. For har det hele tiden været meningen at den halskæde skulle forsvinde og dukke op igen.

Dette bliver Assane’s chance for at få hævn, men det er lettere sagt end gjort og vil han kunne hævne sin far uden at det går ud over hans søn ? Og hvem kan han stole på til at hjælpe sig!

I rollen som Assane ser vi Omar Sy, som jeg første gang stiftede bekendtskab med i De urørlige. På en måde ser jeg lidt den “badboy” / gadedreng vi mødte i begyndelsen i denne rolle også, og det klæder ham at være tilbage. Selvom han selvfølgelig også har sine gode sider, som desværre også kan ende med at blive han svage punkter.

Serien er inspireret af historierne om den fiktive figur Arséne Lupin som Maurice Leblanc har skrevet bøger om. Disse historier har inspireret Assane’s far, nu går de også i arv til Assane’s søn.
Jeg synes personligt at historien tilbage i tid og nutidens plot giver en god balance til serien, som gør at man har lyst til at se mere.

Første del af første sæson er blevet udgivet på Netflix, nu venter vi spændt på sidste halvdel, der endnu ikke er offentligtgjort dato på endnu.

Trailer:

Title: Lupin

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

Instruktør: Tiller Russel

Medvirkende: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Anne Benoît med flere. 

Genre: Action, Krimi, Drama

Episoder: 10

Premiere: 8. Januar 2021