Menu Luk

Outside the Wire

Anmeldt af Mille Lau

Mission Complete uden tvivl – Men den ramte desværre ikke topniveauet!

Den unge dronepilot Harp må tage en hurtig beslutning, skal han redde 38 soldater i en krigszone som er blevet omringet, eller skal han risikere at få slået alle 40 ihjel for at de kan redde to ? Han tager sit livs beslutning, og den ender med at blive fatal, for ikke alle ser det som om han har reddet en masse menneskeliv på jorden fra sin drone.

Harp møder Kaptajn Leo i campen, midt i krigen, den krig han kun har oplevet fra dronen hjemme i ørkenen i Nevada. Nu begynder den indre krig, for at overvinde den virkelige krig i den virkelige verden, og han bliver kastet direkte ud i den.

Da de langt om længe finder frem til skurken, kommer sandheden også på bordet, en sandhed jeg ikke helt havde luret undervejs. Man vidste der var noget,- men kunne ikke helt gennemskue den lille finte. Nu kræver det sin mand at gå op imod fjenden, men kan det nåes inden det er for sent.

Det skal dog siges at den skorpion tatovering klæder virkelig vores allesammens Pilou, men der mangler lidt handling bag den karakter der er bygget op om ham undervejs i filmen. Pilou får ikke lov til at vise sin stærke karakter særlig længe, men lidt har også ret.

Harp bliver spillet af Damson Idris, og han gør det mega godt. Han vokser også med opgaven igennem filmen, fra den usikre dreng der bliver sendt i krig til den mand som afslutter sin mission. Han er helt klart en skuespiller vi kommer til at se meget mere til.

Vi skal selvfølgelig heller ikke glemme Anthony Mackie, som nok bedst er kendt for sin rolle i Marvel filmene med Captain America og Avengers – Her ser man en noget anden udgave, og superhelten er pakket væk. Selvom han her er en cyborg så er hovedrollen her knap så prangende som de karakterer vi ellers har set ham i. Han er stadig en klasseskuespiller med humor, og formår at give karakteren noget af sig selv.

Vores svenske nabo instruktør Mikael har med denne film bragt sig ind i den originale Netflix verden, og jeg synes han har gjort det godt. Kendte ham fra Ondskab tilbage fra 2003, og selvom han har lavet meget andet så er det her en film på Hollywood plan, men desværre ender den for mig i middelklassen. 

Mission Complete uden tvivl – Men den ramte desværre ikke topniveauet!

Trailer:

Title: Outside the Wire

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Instruktør: Mikael Håfström

Medvirkende: Anthony Mackie, Damson Idris, Michael Kelly, Pilou Asbæk med flere. 

Genre: Action, Adventure, Fantasy, Sci-fi

Spilletid: 1t 55m

Premiere: 15. Januar 2021