Menu Luk

Sagen om Asunta

Anmeldt af Mille Lau

…Hvordan kan nogle få sig selv til at påføre den smerte til et barn

Netflix har lavet en spansk miniserie i seks afsnit baseret på virkelige hændelser om drabet på en ung pige, som var den første adopterede pige fra Kina i Galicien.

Selve sagen begynder, da forældrene til den unge pige Asunta melder hende savnet, da hun ikke er kommet hjem, når hendes mor kommer hjem fra landet. Efter nogle timer sent om natten finder man hendes lig i udkanten af Santiago, og nu sætter man alle ind i efterforskningen for at finde ud af, hvem der har slået hende ihjel. Der bliver meget hurtigt vendt mistanke mod hendes forældre, men spørgsmålet rejser sig; hvordan kunne nogle finde på at slå deres eget barn ihjel?

Her begynder serien for alvor at blive spændende, og den giver os indblik i, hvad hver efterforsker tænker, og hvilke teorier de går videre med. Vi ser faktisk scenerne flere gange, fordi vi ser dem fra forskellige vinkler og det giver en dybde og et indblik, som beviser, at der er tænkt over tingene hele vejen igennem forløbet.

Læs også:  Vi har set - ”Bedre Tider”

Personligt kunne jeg godt have tænkt mig, at de kom lidt hurtigere til sagen, men på den anden side er skaberne også nødt til at give det tid til at udvikle sig igennem de forskellige afsnit.

Jeg synes, der er fundet nogle rigtig gode personer til rollerne som Asunta’s Mor og Far, de er SÅ forskellige, og det giver på en måde en forudindtaget holdning til, hvem der har gjort noget. Vi bliver langsomt præsenteret for deres underliggende historie og de udfordringer, de hver især står overfor i livet.

Efterforskerne er skitseret lidt klichéagtig med et makkerpar, som står overfor en sag som de skal opklare, hvor de gør det på hver deres måde, men samtidig arbejder så tæt sammen igennem det. De bliver inspireret til teorier igennem deres hverdag, og det kan være det mindste ord i en sætning til tilbageblik på gamle sager, de har været på.

Læs også:  Vi har set - ”Nattevagten 2 - Dæmoner går i arv”

Flere steder i serien får man nogle informationer, så man ændrer fokus og retning. Men hele tiden bliver vi kredset tilbage til udgangpunktet, hvori den unge piges forældre er hovedmistænkte.

Flere gange var jeg selv i tvivl om, hvor dommeren og juryen ville lægge vægten, og det var på en måde en lettelse, da dommen falder. Alligevel kan jeg ikke lade være med flere gange igennem serien, at tænke om en anden kunne have gjort pigen noget. Noget som aldrig fik set dagens lys gennem retssagen.

Jeg vil give serien 3 ud af 6 stjerner

Trailer:

Title: Asunta sagen (The Asunta case)

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Skabere: Ramón Campos, Jon de la Cuesta & Gema R. Neira

Skuespillere: Candela Peña, Tristán Ulloa, Iris Wu, Javier Gutiérrez, María León, Carlos Blanco, Ricardo de Barreiro, Ren Hanami m.fl. 

Genre: True Crime

Længde: 6 episoder

Premiere:  26. April 2024