Menu Luk

» Når Konsekvens bliver til Sandhed eller omvendt

After – Anmeldt af Mille Lau

Anmeldelse:

Lyset bliver slukket i biffen, der er en høj summen at forventningsfulde stemmer der hvisker og fniser. Første billede, der bliver klappet og grinet – Det var den velkendte isbjørn fra Nordisk film… Jeg forstod ikke helt hypet, og det er selvfølgelig min fejl – For jeg havde ikke læst bogen inden jeg sad i det biografsæde. Men jeg var ikke i tvivl om at de 400 andre i salen havde.

Filmen begynder endelig og efter fem minutter har stilheden næsten fundet vej igennem hele salen, og så kunne vi for alvor koncentrere os om at se film.

Tessa er på vej på college, og hun virker til at være total overskudsagtig og lader til at se frem til en tid i selskab med bøger, lektier og load af viden der skal indprintes. Hendes mor og hendes kæreste Noah kører hende derop, og allerede ved første øjekast, så har vi dømt hendes nye roomie. Tessa selv er ikke bekymret, og er typemæssigt en pige som tager tingene som de kommer.

En af de første aftener bliver hun lokket med til fest, her møder hun for først gang Hardin Scott. Intet mindre end Sandhed og Konsekvens bliver deres første nærkontakt etableret, og man er faktisk ikke i tvivl om hvor det bærer hen.

Men under overfladen ligger sandheden, løgne og hemmeligheder og lurer, og hvornår er det på tide at fortælle sandheden, og får konsekvensen nogensinde et godt tidpunkt at blive afsløret på?

Filmen er en virkelig sød fortælling om den første rigtige forelskelse, som beskriver gåsehuden, åndenød og manglende realitets fornemmelse fordi man er dækket af en osteklokke. Sammen med det faktum at man ikke kender den andens næste træk, og er man klar til at spille esset uden af vide om man måske taber stort…

Filmen har også en masse sideløbende overvejelser som familieforhold, venskabsillusioner og ikke mindst behovet for at iscenesætte sig selv som menneske. Dette kunne sagtens have været mere, men det gav helt sikkert noget indhold til filmen.

De to hovedpersoner gør det fantastisk og der skal alligevel en hel del til at tage sådan nogle ikoniske bestseller figurer og gøre dem så levende, for forestillingerne om dem er lige så forskellige som læserne er mange.

Soundtracket til filmen er virkelig en god blanding af kærlighedsballader, lovepop og sød-suppe musik. Jeg synes, det hele vejen igennem filmen var velovervejet, og passede perfekt til scenen.

Så selvom mange i salen sad med deres telefoner i hånden undervejs, og man tit kunne se er lysglimt hist og her, så håber jeg at alle har fået et motiv med, for at turde være sig selv, samt stå ved hvad man vil kæmpe for. Hvis man så undervejs tager fejl, så er man voksen nok til at sige undskyld eller tilgive. For målet skifter undervejs i spillet alt efter hvilke spillekort du får på hånden!

Mit næste skridt er at få læst bogen som det hele drejer sig om, og gerne forsættelsen…

[TheChamp-FB-Comments]

After

Instruktør: Jenny Gage

Medvirkende: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Peter Gallagher

Genre: Drama, Romantik

Spilletid: 1 t. 46 min.

Premiere: 11. april 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share]

Trailer

Mille Lau

Skribent