Menu Luk

» Havde gåsehud over hele kroppen, allerede inden den startede

Captian Marvel – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Nu er der blot halvanden måned til, at vi kan se ‘Avengers: Endgame‘ i de danske biografer. Og det fokus, kunne denne film desværre ikke ændre på.

Jeg havde følt længe, at denne film var blevet markedsført alt for tidligt i forhold til dens udgivelsesdato. Dette gjord at jeg ikke rigtig havde de store forventinger til denne film. Efter jeg så havde set filmen, må jeg konstaterer, at min begejstring aldrig rigtig blev større end mit udgangspunktet. Min første tanke efter filmen var, “Så er den set – Kom nu med ‘Endgame'”.

Jeg har desværre nogle ting, som jeg lige skal have af brystet.

Humoren var jeg ikke umiddelbart vild med. Der var et par enkelte gange hvor jeg grinte med, men jeg synes de fleste komiske indslag, var lidt for tyk smurt og til den platte side.

Den var desværre ret forudsigelig. Ud fra traileren, så havde jeg allerede regnet de fleste ting ud som der skete, og de ting som skulle være en stor overraske, havde de gamle tegneserier allerede afsløret.

Nogle gange synes jeg den var for tydelig i dens opfølgning af dens etableringer. Her tænker jeg bland andet på etableringen, der sker i en scene med Nick Fury (Samuel L. Jackson) og ‘Vers’ (Brie Larson), hvor det bliver forklaret, at han kun bliver kaldt for ‘Fury’. Da den så følger op på det, ikke så lang tid efter, bliver det lidt for tydeligt og “skrevet”, at etableringenscenen kun var med for at sætte opfølgningenscenen op.

Læs også:  Overblikket over de kommende Marvel-serier i 2021

Historien er lidt “la la” og bliver aldrig original. De tvist der sker, havde jeg lugtet på lang afstand, desværre.

CGI og lydeffekter var ikke på det generelle MCU-niveau. Det var lidt som om, at alt fra CGI-budgettet var blevet brugt på Nick Furys ansigt, og så derefter har man måtte spare på resten. Filmen er stadig flot, men den kunne godt have været meget bedre. Der var også nogle enkelte laser-lydeffekter, som jeg følte sagtens kunne være optaget i 90’erne, hvor denne film også foregår, for de lød lidt som en legetøjspistol nede fra Fætter BR.

Men apropros lyden, så skal der lyde en kæmpe ros for brugen af musik igennem filmene. Det bliver ikke for overgjort, og de passede super godt ind i scenerne.

En anden ting som skal have en kæmpe ros, er hastigheden i filmen. Selvom film en er to timer lang, sidder man på intet tidspunkt og tænker, at den godt snart må slutte, eller at “er den allerede slut?”.

Læs også:  Vi har set - Thor: Love and Thunder

Denne film har også gjort noget ved mig, jeg ikke har prøvet før. Jeg sad med gåsehud over hele kroppen, allerede inden den var kommet rigtig igang. Dette skyldes en ændring man ser i åbningssekvensen, men hvad det er, må du selv se, når du skal se filmen.

Men alt i alt, er det en ganske fin film. Der er nogle kameler der skal sluges, men når det er gjort, er det en ganske underholdene film.

Selvfølgelig skal den anbefales at ses – Specielt hvis du skal se ‘Endgame’ – men du skal ikke forvente, at blive blæst tilbage i sædet af ren entusiasme.

Alligevel var jeg tæt på at ende på tre ud af seks stjerner, men alligevel synes jeg den har fortjent en ekstra stjerne, så den ender på fire.a

[TheChamp-FB-Comments]

Captian Marvel

Instruktør: Anna BodenRyan Fleck

Medvirkende: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Lashana Lynch, Annette Bening

Genre: Action, Eventyr

Spilletid: 2 t. 04 min.

Premiere: 06. marts 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Morten Kibsgaard

Udvikler og skribent