Menu Luk

Ant-Man and the Wasp:
Quantumania

Anmeldt af Ida Marie Skou

Jonathan Majors gør det super godt…

Så kom den (for mit vedkommende) længe ventede ‘Quantumania’ (Ref. Ant-Man and the Wasp: Quantumania) endelig. Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, det er ved at gå ned ad bakke for MCU. De seneste film i fase 4 skrænter, og det virker til Marvel har prioriteret kvantitet frem for kvalitet. ’Quantumania’ har dog signifikant betydning for de kommende film i Multiverse-sagaen, og jeg havde derfor set frem til den. Men med de seneste lettere ringe film i universet, var mine forventninger ikke så høje.

For en gangs skyld blev jeg ikke skuffet. Tværtimod – filmen er underholdende, sjov og action-fyldt. Den samler de løse ender fra foregående film, og bringer os ned i The Quantum Realm. Man kan argumentere for, at det har været et plothul i tidligere film. Samtidig har det dog fungeret som en teaser til en fremtidig film, som nu er kommet.

Filmen foregår efter begivenhederne i ’Avengers: Endgame’ og serien ’Loki’, hvor superhelteparret Scott og Hope ved et uheld ender i The Quantum Realm sammen med Scotts datter Cassie og Hopes forældre Hank og Janet. Familien udforsker denne nye verden, og støder på besynderlige væsener og andet, der får dem til at sætte spørgsmålstegn ved alt, de troede var muligt. I dette kvante-univers ulmer dog en ny fare, som Janet har frygtet i de 30 år, hun var fanget der. Inden længe må familien stå overfor denne nye fjende, den mægtige Kang the Conqueror, som viser sig at være en langt større trussel, end de nogensinde kunne forestille sig.

Læs også:  Se traileren til 'Doctor Strange: in the Multiverse of Madness' her

Det er en visuelt betagende film, som introducerer os til The Quantum Realm, der er et mikroskopisk univers nede/inde i vores eget. Med ro i maven kan jeg endelig sige, at jeg har nydt at se en ny Marvel-film. Ikke nok med at filmen er visuelt imponerende, (det ved vi jo efterhånden godt, at Marvel kan finde ud af), har vi også et ganske udmærket plot og god karakterudvikling. Jeg synes sagtens, man kunne have fyldt mere på historien, men filmen er som tidligere nævnt blot en introduktion til universet, og jeg er sikker på, at vi skal få mere af kvante-universet i fremtiden. Derfor tager jeg det ikke så tungt, at filmen måske synes at virke lidt kort. Man kan mærke skuespillerne har en god kemi sammen, og det er dét, der gør, at plottet holder.

Desuden skuffer filmen ikke på komedie-parameteret. Efter ’Thor: Love and Thunder’, der var en stor fiasko på netop dette parameter, var ’Quantumania’ lige det, jeg havde brug for. Filmen er alt det, som jeg forbinder med en Ant-Man film – virkelig underholdende og sjov. Desuden får vi introduceret en ny spændende karakter, Kang, som jeg ser meget frem til at se i fremtiden. Jeg synes, at Jonathan Majors gør det super godt i rollen, selvom jeg havde min skepsis efter ’Loki’. Han indgyder denne udspekulerethed og kolde ærefrygt, som jeg forbinder med karakteren.

Læs også:  Overblikket over de kommende Marvel-serier i 2021

Selvom jeg havde taget nej-hatten på til de nye film i MCU, giver ’Quantumania’ mig håb. Jeg håber inderligt, Marvel begynder at indse, at de må give os noget af kvalitet, hvis vi skal fortsætte med at interessere os for universet. Selvom filmen måske ikke er den allerbedste MCU-film, synes jeg bestemt den giver stort potentiale til fremtidige film. Desuden er det den første film i den nye fase, hvor jeg virkelig føler, at jeg er i gang med at se en Marvel-film. Den har den rigtige vibe. Jeg vil give den 4 ud af 6 stjerner.

Trailer:

Title: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør: Peyton Reed

Skuespillere: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas blandt andre

Genre: Action, Adventure, Comedy

Spilletid: 2 t  og  05 min

Premiere:  15. februar 2023