Menu Luk

» Liam Neeson søger hævn i filmen Cold Pursuit, men han har været mere skarp

Cold Pursuit – Anmeldt af Martin Riis Larsen

Action-thrilleren ‘Cold Pursuit’ handler om snerydderen Nels, der er yderst respekteret i sit lokalsamfund og lever en stille tilværelse med sin kone.

Alt dette ændrer sig dog, da deres søn myrdes. Nels tager nemlig på et hævntogt mod den narkohandler, som står bag drabet.

‘Cold Pursuit’ er en genindspilning af den norske film Kraftidioten, der er skrevet af danske Kim Fupz Aakeson. Instruktør Hans Petter Moland, som stod bag den norske udgave, har også været bag kameraet på den nye amerikanske version.

Anmeldelse:

Vi kender Liam Neeson på gengældstogt i de populære Taken-film. Men i ‘Cold Pursuit’ bliver vi præsenteret for et skævt syn på hævn, der netop kombineres med sort humor – og det overraskede mig meget. Jeg havde ikke set den skæve humor komme, men det redder filmen i perioder.

Der er ikke tale om en ny ”Taken” film eller anden Hollywood actionfilm – Nej, dette er ikke den hårdtslående Liam Neeson, som vi ellers kender så godt. For ‘Cold Pursuit’ er mere en sort komediefilm med actionscener. Men de scener bliver leveret på en noget mere lavmælt faconend i Neesons andre film.

Desværre mister filmen fokus. Der er rigtig mange personer med i filmen, som vi skal forholde os til og nå at lære at kende. Der er indianerstammen, narkobanden, familien og de lokale politifolk, og det bliver til tider for stor en mundfuld, som går lidt ud over selve handlingen,

Nels Coxman´s forhold til sin kone, er heller ikke helt klart. Hun forsvinder kort efter sønnens død Pludselig er hun væk – skrevet ud af filmen. Det giver anledning til nogle spørgsmål, om hvorfor hun skulle forsvinde ud af filmen på den måde, uden at vi får en forklaring.

Coxman tager et barn som gidsel, og deres forhold bliver forbavsende godt på meget kort tid. Der bliver ikke stillet spørgsmål, og barnet knytter sig rigtig meget – næsten for meget til Coxman. Det giver ikke et realistisk billede af en kidnapning, og det virker slet ikke troværdigt – nærmest lidt sygt.
Tilbage til det lidt sjove og skæve i filmen. Når en person dør i filmen (og der dør mange), så bliver det vist med personens navn og religiøse baggrund/udsyn på en sort infoskærm. Efter de første 2-3 dødsfald, så kan man ikke lade være med at småfnise lidt.

Selvom der er masser af skæv og sort humor, opvejer det ikke, at flere af skuespillerne ikke er overbevisende / troværdige.

Filmen er optaget i de Canadiske dele af den nordamerikanske bjergkæde Rocky Mountains, og filmen bære præg af utrolige smukke billeder af masser af sne – store mængder sne.

Jeg må nok også indrømme, at mine forventninger var rigtig store, qua af, at jeg er vild med Taken-filmene. Mine forventninger blev ikke indfriet, da jeg ikke synes at Liam Neeson virkede skarp.Du skal gå ind og se filmen, for at se Liam Neeson i en mere blød rolle, end dem vi ellers kender ham for, men også for de morsomme øjeblikke der er i filmen. Det er en lidt sorte humor der holder filmen oppe.Filmen får 3 ud af seks stjerne, grundet den overraskende humor, og fordi billederne er fantastiske. Liam Neeson gør det ok, og vi ser en anden side af en koldblodig Taken-hævner. Men der er for mange mennesker i filmen, som instruktør, Hans Petter Moland synes vi skal møde, men mest virker som fyld og forvirre mere end det gavner filmen.

Jeg må nok også indrømme, at mine forventninger var rigtig store, qua af, at jeg er vild med Taken-filmene. Mine forventninger blev ikke indfriet, da jeg ikke synes at Liam Neeson virkede skarp.

Du skal gå ind og se filmen, for at se Liam Neeson i en mere blød rolle, end dem vi ellers kender ham for, men også for de morsomme øjeblikke der er i filmen. Det er en lidt sorte humor der holder filmen oppe.

Filmen får 3 ud af seks stjerne, grundet den overraskende humor, og fordi billederne er fantastiske. Liam Neeson gør det ok, og vi ser en anden side af en koldblodig Taken-hævner.  Men der er for mange mennesker i filmen, som instruktør, Hans Petter Moland synes vi skal møde, men mest virker som fyld og forvirre mere end det gavner filmen. 

[TheChamp-FB-Comments]

Cold Pursuit

Instruktør: Hans Petter Moland

Medvirkende: Liam Neeson, Laura Dern, Micheál Richardson, Michael Eklund, Bradley Stryker

Genre: Thriller, Action, Drama

Spilletid: 1t. 59 min.

Premiere: 28. februar 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer