Menu Luk

» Hver gang Dumbo flyver, rejser alle hårene sig

Dumbo – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Jeg havde virkelig store forventninger til denne film, og det følte jeg også at jeg kunne tillade mig. For kigger man hvem der står bag denne film, så er det altså de helt tunge i faget. Navne som Colin FarrellDanny DeVitoMichael KeatonEva Green og Tim Burton har de fleste nok hørt om. Men jeg må sige, at jeg er skam en smule skuffet.

Jeg tror aldrig at jeg har set Colin Farrell spille så dårligt. Flere af hans scener foregår sammen med hans karakters to børn, og de begge overskygger ham totalt, i forhold til deres skuespilspræstation. Især datteren, som bliver spillet af Nico Parker er fuldstændig fantastisk. 

Danny DeVito har aldrig været den tæt på at være den bedste skuespiller, ifølge mig. Men han er altid hamrende charmerende, så man kan ikke undgå at holde af ham. Og det samme gør sig også gældende i denne film.

Michael Keaton spiller lige så godt som han plejer, mens Eva Greens præstation er lidt svingende.

Det virker lidt som om, at Tim Burton ikke har haft helt frie hænder, for jeg kan ikke helt genkende ham i denne film. Han var specielt en af grundene til, at jeg havde glædet mig meget til denne film, for jeg kunne virkelig godt forestille mig ham, lave en virkelig godt filmatisering af Dumbo. Men det er lidt som om, at han holder lidt igen og det tror jeg er fordi, Disney har bedt ham om at skrue lidt og gøre den mere børnevenlig. 

Det virker som om, at en masse scener er blevet klippet ud, fordi den helst skulle vare under to timer, så man også kan få det helt yngre publikum ind og se den. Tidslinjen er lidt svær at holde styr på. Pludselig springer vi fra den ene dag til flere dage efter, men det virker samtidig som om, at det kun er dagen efter. Det er lidt svært at forklare uden, at afslører for meget af slutningen, men det er virkelig forvirrende til tider.

Men jeg tror at denne måde at fortælle historien på, er rigtig god til det yngre publikum, for det gør det hele meget mere eventyrligt. Jeg ville dog gerne have haft, at man havde fundet en bedre balance mellem realisme og eventyr. 

Men faktisk efter at var kommet et godt stykke tid ind i filmen, bliver jeg mere og mere draget af elefanten Dumbo. Jeg kan virkelig mærke karakteren og alle dens følelser. Hver gang vi ser Dumbo flyve, rejser hårene sig over hele kroppen. I starten var jeg dog ikke så indraget med følelserne, da vi så moren blive taget væk fra Dumbo. Men den kommer rigtig godt efter det, og til sidst i filmen var det lige før, at jeg fik en lille tåre i øjenkrogen. 

Så med Danny DeVitos og Dumbos charme, samt Nico Parkeres fantastiske indlevelse, skal denne film helt klart ses. Men husk at tage den barnelig sjæl med, for så kommer du virkelig til, at hygge dig hele vejen igennem. Dog bliver det ikke film, som jeg kommer til at se igen lige foreløbig.

[TheChamp-FB-Comments]

Dumbo

Instruktør: Tim Burton

Medvirkende: Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton, Eva Green, Nico Parker, Finley Hobbins,

Genre: Action, Eventyr

Spilletid: 1 t. 52 min.

Premiere: 28. marts 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer