Menu Luk

» Velbalanceret kærlighedshistorie, men aldrig helt spændende

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – Anmeldt af Martin Riis Larsen

Det virker som om, at der er en fornyet interesse for at lave film om seriemordere på nuværende tidspunkt. bl.a. bliver Charles Manson også filmatiseret. Men Netflix’s nye film, med den lange titel Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile har fokus forholdet mellem Ted Bundy og den enlige mor, Liz Kendall

Joe Berlinger har tidligere lavet dokumentarfilm om Ted Bundy. ’Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile er resultatet af Berlingers research-arbejde til denne.

Handling:

Filmen tager sit udgangspunkt i Ted og Elizabeth Kendalls allerførste møde på en bar, som resulterer i en opblomstring af kærlighed. Ted kommer i problemer med politiet, da han sættes i forbindelse med kidnapning af en kvinde. Liz ser efterlysningen i en avis, hvor en tegning minder om Ted og den bil de søger passer også på beskrivelsen af hans bil.

Ted slår det hen som en bagatel, da beskrivelserne minder om tusinde unge mænd og på Lignende biler, som er den mest solgte i USA på dette tidspunkt. Ted påstår han er uskyldig, men som hans sager skrider frem, ender endnu flere beviser med at pege på ham som mulig gerningsmand. Ted tager flugten fra en retsbygning, og der begynder skepsissen at melde sig for alvor hos Liz. Forholdet bliver mere og mere distanceret og Ted begynder samtidig at føre sin egen sag. Carol-Ann tror på Teds uskyld og støtter ham under retssagerne, mens de indleder et forhold.

Anmeldelse:

Zac Efron er godt castet i hovedrollen som Ted Bundy – når man ser Ted Bundy og Efron side om side, ligner han ham uhyggelig meget. Der er meget fokus på charmøren Ted Bundy. Der er ingen tvivl om, at Ted har god til at charme sig til pigernes opmærksomhed, og via manipulation kunne får det som han gerne ville have det. Jeg savner bare at se den mere ondskabsfulde side af Ted vist i filmen.

Lily Collins spiller den anden store rolle i filmen, som Liz Kendall, som er Teds kæreste igennem en lang årrække. Det er også hende, som ender med at angive ham til politiet, da alle spor peger i retning af ham som mistænkt.

Hele historien fortælles faktisk med udgangspunkt i deres forhold, og det fungerer rigtig godt og meget troværdigt. Især i starten, da hun tager Ted med hjem fra byen og vågner op, og både Ted og hendes lille datter er væk.

Man kan virkelig fornemme panikken i hende dag hendes datter ikke ligger i sengen ved siden og Ted også er væk. Dette er egentlig også den eneste gang, man virkelig får en “Åh gud, nej” oplevelse, og tænker det værste.

Jeg savner flere gange, øjeblikke i filmen, hvor man bliver gjort opmærksom på at Ted Bundy var en koldblodig seriemorder. Filmen har meget fokus på den manipulerende og charmerende person, som han også var. Filmen får ikke vist de to meget vidt forskellige sider af en meget uhyggelig og farlig person.

Perioden er 70érne, men det fornemmer man ikke helt så godt som man burde. Ud over bilen og lidt møbler og meget store briller, fornemmer men ikke rigtig er det er i den tidsperiode vi er i. Dette kunne godt have været skildret langt bedre.

Filmen kommer aldrig i dybden med andet en lang retssag og hans evige benægtelse af skyld. Filmen kommer ikke helt i dybden af kærlighedsforholdet mellem Liz og Ted, som egentlig er hovedtemaet i filmen. Man ved de har et forhold til hinanden, og at det bliver mere og mere distanceret i løbet af filmen – hen helt i dybden komme den aldrig.

Samme med det, og manglende “åh, gud nej” øjeblikke, kan den ikke få mere en 3 stjerner. Har man en interesserer for seriemordere, så skal du naturligvis se Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vil. Men den kan sagtens ses på Tv og ikke i biografen.

[TheChamp-FB-Comments]

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Instruktør: Joe Berlinger

Medvirkende: Lily CollinsZac EfronAngela Sarafyan, James Hetfield

Spilletid: 1 t. 49 min.

Premiere: 3. maj 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer