Menu Luk

» Spændende fra start til slut og formår, at holde pulsen oppe

I Am Mother – Anmeldt af Lucas Meyer

Anmeldelse:

I am mother er et spændende bud på en film i Sci-fi genren. Hvis man kan lide Terminator og serier som Black Mirror, vil denne film helt klart falde i ens smag.

Selve filmen handler om, at der ikke er nogle mennesker tilbage på jorden og robotten kaldet “Moder”. Hun befinder sig i et center, med en masse små fostre til at genskabe menneskeheden på ny. Hun starter med en skabe en lille pige kaldet “Datter”. Vi følger Datter vokse op sammen med Moder, og bliver mere og mere nysgerrig på verden udenfor centerets fire vægge. Især da Hilary Swank pludselig dukker op og Datter indser, at alt ikke er som Moder har fortalt hende.

Rollen som Datter spilles af den danske Clara Rugaard-Larsen og hun spiller fantastisk. Hun formår, at få publikum til at føle, alle de ting hun går igennem på sin rejse og hendes forhold til robotten Moder. Det kan godt være hun er ung og uerfaren skuespiller, men det bærer filmen på ingen måde præg af. Da der ikke er så mange skuespillere med i filmen, er hendes rolle også intens og du følger nærmest kun filmen fra hendes synspunkt. Der forventes derfor meget af rollen og det klarer hun perfekt.

Rose Byrne ligger stemme til robotten Moder og formår, at skabe spænding og gys ved omstændighederne omkring Moder og hendes egentlige intentioner. Hendes fortolkning gør Moder alt fra hyggelig og sjov, til creepy og psykotisk.

Sammenspillet mellem skuespillerne fungerer, og Hilary Swank spiller rollen perfekt som den bange og hysteriske kvinde, der pludselig ankommer til centeret hvor Moder og Datter bor.

Der er gode effekter med i filmen og robotten Moder er lavet, så den både giver udtryk for varme og glæde, men også udtryk for kulde og gys. Lyden i filmen passer rigtig godt til at sætte stemningen i de forskellige scener.

Det virker til, at denne film har taget en del inspiration fra film som “I, Robot” og “10 Cloverfield Lane”. Der er en del lighedspunkter med disse. Filmen har en rigtig god historie og formår, at overraske hele tiden med de twist der er undervejs. Det er svært, at regne ud hvad der sker som det næste. Den er spændende fra start til slut og formår, at holde pulsen oppe, hele vejen igennem. Der er elementer af humor og kærlighed, men også masser af action og gys.

Filmens slutning passer rigtig godt og får fulgt op på hele filmen, på en god måde. Man sidder ikke tilbage med en flad fornemmelse af, at man ingen forklaring fik. Alt i alt, en rigtig god Sci-fi film, der varmt kan anbefales, som en god og spændende film til en fredag aften. Jeg giver derfor filmen 5 ud af 6 stjerner.

I Am Mother

Instruktør: Grant Sputore

Medvirkende: Clara Rugaard, Rose Byrne, Hilary Swank, Luke Hawker

Genre: Sci-Fi, Thriller

Spilletid: 1 t. 55 min.

Premiere: 07. juni 2019

[Sassy_Social_Share] 

Trailer