Menu Luk

» Rig mulighed for at skrige af grin mens man græmmer sig lidt på samme tid

Klovn The Final – Anmeldt af Mathias Stage

Anmeldelse

”Ka’ du tage Tom Cruise på nosserne?!”

I 17 år har danskerne kigget på dumme Frank og dumme Casper, der dummer sig gang på gang og aldrig bliver klogere. Klovn er blevet en institution indenfor dansk comedy og tv generelt – nu er det slut. Det bliver dog ikke uden en sidste tur i møllen med de to klovne. Klovn The Final afslutter trilogien med historien om et ægteskab, der går i stykker. Mia vil skilles, en situation Frank håndterer ved at tage med Casper til Island for at ”fiske”. Problemet er bare, at de to venner aldrig når frem. De fleste ville nok tage hjem og få styr på sine problemer.

Tingene er nemlig heller ikke fryd og gammen for Casper på hjemme fronten, der har fået en ny svigermor på nakken, en svigermor, der minder utrolig meget om en vis Iben Hjejle, mere om det senere. Casper og Frank vælger naturligvis at håndtere den slags på deres egen måde – at gå i eksil 10 meter fra Franks hus indtil de kan vende hjem til en problemfri tilværelse. Ja, dumt ikke?

Læs også:  Vi har set – Klovn, Sæson 9, Episode 4

Som sædvanlig, så hygger man sig i selskab med Casper, Mia, Frank, Lars og alle de andre, selvom man ofte har lyst til at smide sig ned på gulvet og holde sig for ørerne. Der er dog en person, hvis fravær slår seriøse skår i glæden hos denne anmelder – nemlig den føromtalte Iben Hjejle. Et klovn univers uden Iben er et univers i ubalance. Der mangler ganske enkelt nogen, der kan rive drengene et nyt røvhul. Kort sagt. I sæson 7 af serien blev Iben erstattet af den ligegyldige Aqua Lene. En karakter, der aldrig fandt sin plads i Klovn universet. Som nu er blevet af erstattet af Fnug. Det er dog ikke Fnug, der er Caspers hovedpine, det er Fnugs maskuline og stærkt grænseoverskridende mor, som er flyttet ind hos Casper. En løsning, der egentlig fungerer helt fint, især i forhold til Aqua Lene, men nogen Iben er hun sgu ikke.

Sidst vi så de to idioter var Casper taget til Hollywood for at blive verdensstjerne, på papiret en sjov ide, det endte dog halv lunkent og ligegyldigt. Det er nemlig hjemme på Frederiksberg, hvor de små problemer hersker, at Klovn er bedst. Det betyder dog ikke, at der er skruet ned for vanviddet, der vil være rig mulighed for at skrige af grin mens man græmmer sig lidt på samme tid.

Læs også:  Klovn 9 – Senfølger Trailer er landet

Klovn The Final vil ikke blive husket som et højdepunkt i Klovn universet, men der er mange af de små øjeblikke, som fik os til at elske dette univers. Filmen sender på værdig vis den største danske komedie serie nogensinde på pension og vi kommer uden tvivl til at savne Casper, Frank, Mia og alle de andre.

Klovn The Final

Instruktør: Mikkel Nørgaard

Medvirkende:  Casper ChristensenFrank HvamMia Lyhne, Lars Hjortshøj

Genre: Komedie

Spilletid: 1 t. 36 min.

Premiere: 30. januar 2020

[Sassy_Social_Share] 

Trailer