Menu Luk

» Sympatien og kemien kommer aldrig ud over scenekanten

Men in Black: International ​- Anmeldt af Ellen-Karin Myklebust

Anmeldelse:

Oh…. Min Thor – Min Thor – Min Thor

Som jeg husker den første MIB film med Tommy Lee Jones og Will Smith, grinede jeg af de mange skøre scener med skøre aliens. I MIB: International oplevede jeg ikke det samme. Jeg trak på smilebåndet få steder i løbet af filmen.

Historien starter for flere år siden med en slags introduktion til Agent H og Agent M (Chris Hemsworth og Tessa Thompson). Agent H ser vi som allerede MIB agent sammen med chefen High T (Liam Neeson) for, at redde verden ved Eiffeltårnet fra invaderende og ulovligt hertilkommende aliens. Mere om dette får vi ikke at vide om hændelsen. Mere får vi ikke at vide om denne tilsyneladende meget selvstændige og måske lidt frække agent, og åbenbart dygtige MIB agent H.

Her fungerer scenen rigtig godt, hvor bilen med de 2 agenter kommer flyvende ind over Paris og parkerer ved Eiffeltårnet. Det ser godt ud.

Som barn hjælper Agent M en sød lille alien med at flygte fra nogle MIB agenter. Hun står for langt væk, der oppe på sit værelse til, at MIB agenter med sine devices kan fjerne hendes hukommelse om hændelsen. Hun forstår nu, noget særligt er sket. I sit voksne liv viser hun interesse og har potentiale indenfor politi og agent arbejde. Hun finder frem til MIB bygningen, som vi kender den. Hun vader ind og får et job af Agent O, som nu er chefen.

Agent M bliver nu sendt til afdelingen i London. Her foregår der noget muffins. Det skal opklares.

De aliens vi møder i filmen, synes jeg er godt lavet. Det fungerer hele filmen igennem. Faktisk er det kun motorcykelturen, som jeg kunne ønske var bedre lavet. Der flyver vore agenter på motorcykel op over husene i Marrakesh, og pludselig ligger de vandret op mod den blå himmel.

I løbet af filmen synes jeg helt klart, at kunne forstå skuespillerenes ansigtsudtryk. Jeg ser tydeligt, hvad de tænker med mere. Dog finder jeg kemien mellem Agent H og Agent M lidt uklar. Det skal forstås på den måde – jeg forstår sagtens, der er sympati mellem dem. Måske er der endda lagt op til en lille romance, hvem ved? Men sympatien – kemien kommer aldrig ud over scenekanten. Af en eller anden grund falder det til jorden, også i scenen hvor det indikereres, at selvfølgelig kan en kvinde (af hvilken som helst herkomst) være klædt i sort og være dygtig agent.

Filmen igennem fik jeg fornemmelsen af, at alt for mange superheltefilm og James Bond film lader sig skinne igennem. Tænk, bare på Agent Hs kærlighedsaffære med Riza, damen med de mange arme, og hele settingen der ved scenen på øen med den lille fæstning i Italien. Tænk, jeg synes en af de mange aliens lignede en blanding mellem en fra X-Men og Thanos.

Nu er jeg ikke komiker talent. I biografen hørte jeg andre grine højt. Så selve komikken, man lægger for dagen i denne film, er vel smag og behag. Jeg mener, Chris Hemsworth er nu engang Chris Hemsworth med hans måde at spille skuespil på. Jeg kan sagtens se, det skal være sjovt. Det handler måske om, at rollen som Thor ligger for tæt på – den er svær at ryste af sig i et univers af flyveture igennem rum – tid – skurke og enorme kraftfulde våben der med præcision kastes og lander i hånden, hvor den hører hjemme.

Alt i alt er det en film som fungerer godt med dens special effects og godt lavede aliens. Det er da et udmærket stykke underholdning til en 3 stjernes penge.

Men in Black: International

Instruktør: F. Gary Gray

Medvirkende: Chris HemsworthTessa ThompsonKumail Nanjiani, Rebecca Ferguson, Rafe Spall

Genre: Action, Eventyr, Komedie

Spilletid: 1 t. 54 min.

Premiere: 13. juni 2019

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Ellen-Karin Myklebust

Skribent