Menu Luk

Serien er godt lavet og der er tænkt på en masse detaljer

Snowpiercer S1 – Anmeldt af Mille Lau

Anmeldelse

Jordens kerne er blevet frosset til is, fordi videnskabsfolk forsøgte at undgå klimaforandringerne og det varmere vejr. Men alt gik galt!

Mr. Wilford havde set det komme og derfor havde han konstrueret det 1001 vogn lange tog, som skulle redde en masse mennesker fra frosten. 3000 mennesker lever nu ombord på toget, mens kulden har overtaget kloden, og hvis toget ikke ruller afsted i høj hastighed så fryser det også til is.

Vi lægger hårdt ud i det første af de ti afsnit med at se de sidste heldige som tvinger sig ombord på toget meget kort tid inden toget sendes afsted på sin evige rejse. 

Snowpiercer er inddelt i klasser, så første klasse er den forreste del af toget, som kun har småproblemer at gå op i, så kommer anden og tredje klasse, og til sidst halefolket der er de lavest rangerede på toget, og derfor lever de i det dystre mørke, med små lamper der knapt lyser, de får næsten ingen mad, og de lever tætpakket med ingen privatliv. Hele tiden er det de vogne man helst kan undvære på evighedsrejsen. 

En masse intriger blandt passagerne, et mord der skal opklares, men giver flere spørgsmål end svar og sidst men ikke mindst en lille snert af kærlighed og flirt. Oven i alt det topper man lige med det oprør der ligger på lur og venter på af se dagens lys. 

Vi følger Melanie som spilles af Jennifer Connelly, og seriens helt store hovedperson. Hun er togets stemme, og lederen af toget, lige under Mr. Wilford. Men som alle andre steder er der hemmeligheder, og løgne, som ingen ønsker skal se dagens lys. Mel er benhård, og handlinger har konsekvenser, men det kan ende med at bide hende selv bagi. 

Layton som spilles af Daveed Diggs, seriens anden hovedperson bliver hentet op til togets vogne længere fremme, først bliver han desinficeret og efterfølgende får han et måltid. De skal udnytte hans fortid som kriminalbetjent til at opklare et mord. For første gang i næsten syv år ser han rigtig dagslys, vækstvogne med frugt og grønt samt hvad tredje klasse byder på af fristelser. 

Disse to hovedpersoner bærer serien, fra hver deres perspektiv,  med hver deres mål og det giver en tvetydighed i serien som i bund og grund lægger et rigtig fint niveau. 

Serien er godt lavet og der er tænkt på en masse detaljer, som man ikke lige tænker over er en nødvendighed for menneskeheden ombord på det evigt rullende tog rundt om kloden. 

Snowpiercer skal have fire stjerner 

Snowpiercer S1

Originaltitel: Snowpiercer

Instruktør: Josh FriedmanGraeme Manson

Medvirkende: Jennifer ConnellyDaveed DiggsMickey Sumner mf

Skabere: Josh Friedman, Bong Joon Ho mf

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Episoder: 10

Spilletid: 60 m

Premiere: 17. maj 2020

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent