Menu Luk

» En god X-men film, der ligger på niveau med Days og Future Past

X-Men: Dark Phoenix – Anmeldt af Lucas Meyer

Anmeldelse:

Mine forventninger til denne X-men var ikke de højeste, da jeg var alt andet begejstret for Apocalypse. Men det endte med, at blive en rigtig god oplevelse.

Filmen handler kort sagt om Jean Grey, der får endnu stærkere kræfter, efter en solstorm rammer hende i rummet. Hun har svært ved at styre disse kræfter, hvilket for store konsekvenser for de resterende X-men.

Sophie turner, som spiller rollen som Jean Grey, gør det rigtig godt. Hun har samme bad ass attitude, som hun har som Sansa Stark, i de sidste sæsoner af Game of Thrones. Hun spiller rollen godt og formår at skabe alle følelser i følelsesregisteret, når man sidder som publikum. Lige fra vrede, hævn og sorg, til venskab, kærlighed og medlidenhed.

Når man er hardcore X-men fan som mig, irriterer det mig en smule, at filmene ikke rigtig hænger sammen. Det er svært at sige for meget om dette, uden at spoile hvad der sker i denne film. Men den kan ikke hænge sammen, med de helt gamle X-men film, med de “gamle” X-men. Det bliver simpelthen for rodet.

I forhold til de andre X-men film, er denne mere dyster og der er nye elementer i denne, som varmer mit sci-fi og gyserhjerte.

Til dem der har set Captain Marvel og set to sidste Avengers film, vil jeg mene at man har brugt disse film lige lovligt meget til inspiration. Især Captain Marvel. Der er nogen steder hvor man næsten tror det er Captain Marvel man sidder og ser, hvilket ødelægger det lidt, da de jo ikke er i samme univers. I hvert fald ikke endnu.

Alt i alt synes jeg det var en god X-men film, der ligger på niveau med Days og Future Past og de gamle X-men film. Der var overraskelser undervejs man ikke havde set komme og alle skuespillerne spillede rigtig godt. Jeg giver derfor 4 ud af 6 stjerner til denne film.

OBS. Hvis du ligesom mig venter med at gå fra biografen, til efter rulleteksterne, så vil du få samme oplevelse, som hvis du også ventede, da du så Avengers Endgame.

[TheChamp-FB-Comments]

X-Men: Dark Phoenix

Instruktør: Simon Kinberg

Medvirkende: Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Tye Sheridan

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Spilletid: 1 t. 53 min.

Premiere: 06. juni 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Lucas Meyer

Skribent