Menu Luk

Universet er uendeligt, og det samme er 'Star Wars'-universet øjensynligt.

Disney præsenterer flere Star Wars-nyheder – Lars Mikkelsen får en rolle – ‘Star Wars’-fans kan se frem til både tre nye film og en dansker på rollelisten i en serie, der kommer til august skriver tv2.dk

I hvert fald kan ‘Star Wars’-fans nu glæde sig over, at det ikke er slut med at rejse til en fjern, fjern galakse på det store lærred. Der blev sat punktum for den ikoniske ‘Star Wars’-filmrække centreret om Skywalker-sagaen med den niende i rækken, ‘Starwars Episode IX: The Rise of Skywalker’ fra 2019. Men fredag løftede Lucasfilm sløret for flere nye ‘Star Wars’-film.

Ved et fanarrangement i London præsenterede præsidenten for Lucasfilm, Kathleen Kennedy, at to nye film i første omgang var sat i produktion, og at der er planer om en tredje. Men de tre film fortæller alle forskellige historier, og der er derfor ikke tale om tre nye “episoder” i fortællingen, som det tidligere har været tilfældet med ‘Star Wars’.

Den ene af de tre kommende film har Daisy Ridley tilbage i hovedrollen som Rey.

Handlingen finder sted 15 år efter handlingen i ‘The Rise of Skywalker’. Her er Rey Skywalker i gang med at etablere en ny Jedi-orden. Filmen skal som den første i ‘Star Wars’-serien instrueres af en kvinde, nemlig instruktøren Sharmeen Obaid-Chinoy.

”Shrouded Destiny: A Star Wars Long Tale – Fan Production” Part I - Lars Mikkelsen

En anden af de tre film bliver en såkaldt prequel med titlen ‘Dawn of the Jedi’, og den skal fortælle om de første jedis, der opdagede “Kraften”, som er omdrejningspunktet for fortællingen i ‘Star Wars’.

Læs også ”Shrouded Destiny: A Star Wars Long Tale – Fan Production” Part I ”Shrouded Destiny: A Star Wars Long Tale – Fan Production” Part I
”Shrouded Destiny: A Star Wars Long Tale – Fan Production”, er skrevet og instrueret af Shahbaz Sarwar og har Lars Mikkelsen i en bærende rolle

 

Handlingen finder sted 25.000 år før ‘Star Wars: Episode I’. Den skal instrueres af James Mangold, der også står bag den kommende femte ‘Indiana Jones’-film.

Den tredje film, Lucasfilm har i støbeskeen, skal ifølge skaberen Dave Filoni binde historierne fra flere ‘Star Wars’-serier sammen – det gælder blandt andre Disney+-serierne ‘The Mandalorian’ og ‘The Book of Boba Fett’.

Lars Mikkelsen indtager skurkerolle
‘Star Wars’-universet tæller i dag talrige film og serier, og ved fanarrangementet i London præsenterede Lucasfilm også en række nye tv-serier.

Blandt andet serien ‘Ahsoka’, der har Rosario Dawson i hovedrollen, og som kommer på Disney+ til august.

Serien har Lars Mikkelsen på rollelisten som skurken Grand Admiral Thrawn, hvilket også blev annonceret til fanarrangementet, og den danske skuespiller blev modtaget af stående klapsalve.

Det var et stort øjeblik, fortæller Lars Mikkelsen til TV 2.

– Det tryk, jeg mærkede, da jeg kom ind i dag, var jo helt abnormt. Jeg blev simpelthen så benovet. Faktisk meget følelsesmæssigt involveret. Så jeg vil helst ikke gøre det dårligt i hvert fald, siger han.

Lars Mikkelsen har i flere år lagt stemme til den animerede udgave af rollen, og han håber derfor også, at seriens fans tager godt imod ham.

– Jeg har øvet mig, og folk har også gennem tegnefilmen vænnet sig til, hvordan jeg nok griber det an. Men det bliver spændende, når den kommer ud, lyder det fra den rutinerede skuespiller, der helst ikke vil svare på, om der med den store rolle følger nye fremtidsdrømme:

– Jeg elsker at lave det, jeg laver. Om jeg står på en lille scene på et lille teater eller i stor sammenhæng. Hvis historien er god, og menneskene er gode, og hvis visionen er stærk. At være med i det her lige nu virker som en god ide. Men hvad der sker herfra er ude af mine hænder.

 

Kilde: TV2.DK