Menu Luk

En samtale om 'Sygeplejeskolen V'
- Anette Støvelbæk

Indledning

Den femte sæson af ‘Sygeplejeskolen’ er nu kommet til anden episode, som kan ses i aften på TV2 Charlie, og allerede nu, kan du se tredje episode på TV2 Play. I anledningen af den nye sæson, har vi haft fornøjelsen af at deltage i pressemødet op til, hvor vi fik mulighed for at interviewe de forskellige fra og bag om serien. I dag udgiver vi vores samtale med Anette Støvelbæk.

Anette Støvelbæk - Kilde: Mike Kollöffel/TV 2

Er det godt at være i gang igen?

For os er det jo optaget for lang tid siden, men det er altid dejligt når det skal leveres. Jeg har selv set de to første afsnit, og jeg bliver sgu glad når jeg ser det, for jeg synes faktisk det er så velkomponeret, velspillet og jeg bliver så stolt over mine kollegaer. Der er en supersærlig stemning når titelmelodien kører, og vi zoomet ind over Sankt Hans, hvor serien er optaget.

Har det været nemt at finde ind i rollen igen?

Kitlen følger med. Bare det at lande der ude (ref. Sank Hans), gør jo at – nå så er vi tilbage igen. Men det er klart, så bliver håret sat, kitlen og kappen kommer på, så kommer sproget automatisk.

Har der stadig været plads for dig at udvikle på din karakter?

Ja, det er der jo. Det synes jeg jo er ret tydeligt for alle, når man sådan ser hvor karaktererne startede og hvor de er nu. Det er der også fordi, vi har nogle skønne forfattere der gerne vil samarbejde,  som også spørger – Hvad synes du selv? Vi har forstillet os det og det. Har du selv nogle input? – Det er jo en gave som skuespiller i forhold til, at komme med input. Om det så bliver brugt altid, det gør jo ikke, fordi det jo dem der skriver det, det jo deres univers. 

Efter disse spørgsmål kunne jeg ikke lade være med, at komplimentere hende for hendes søns præstation i filmen ‘Farlig Frygt’. Sammen med Lars Mikkelsen har hun sønnen, Lue Støvelbæk, som havde hovedrollen i ovenstående kortfilm af Nanna Isabella Hjorslev. Du kan læse vores anmeldelse af kortfilmen her: Vi har set – Farlig Frygt

Læs også:  En samtale med producenten bag 'Sygeplejeskolen' - Senia Dremstrup

I denne del af samtalen kommer hun ind på hvor stolt hun er af sin søn, og fortæller om hvordan han har lyst til faget, både på film, men også teatersiden. Vi kommer også ind på, om Lue en dag skal spille med i en kommende sæson af ‘Sygeplejeskolen’. Hun fortæller at det ved hun ikke, men at hun da håber på det, for ham. 

Læs også:  En samtale med instruktørerne bag 'Sygeplejeskolen V' - Tilde Harkamp og Ask Hasselbalch

Har man ikke læst pressematerialet op til denne sæson, så ved man måske ikke, hvad der sker med Anette Støvelbæks karakter i dagens episode. Vil du derfor ikke have for mange detaljer om hvad der sker i dagens episode, så skal du springe næste spørgsmål over.

Hvad gjorde mest indtryk på dig, ved den nye sæson?

Jeg er jo kun med i de to første episoder, og vi har en afskedsscene, hvor jeg går ned ad gangen og ud ad sygeplejeskolen. Det har været følelsesladet, men så var det også rent teknisk, det er med både at være i følelser og træde sådan henover de der skinner der er på gulvet (ref. skinner som kameraet kører på). Det skaber en sjov illusion at balancere i.

I næste uge udgiver vi vores samtale med skuespilleren Thue Ersted Rasmussen.

Anden episode kan streames allerede nu på TV2 Play, og kan ses i aften TV2 Charlie

Artikelfoto: Anders Fauerby/TV 2