Menu Luk

En samtale med producenten bag 'Sygeplejeskolen' - Senia Dremstrup

Indledning

I dag, den 25. september 2022, har den danske successerie ‘Sygeplejeskolen’ snigpremiere på sæson 5 på TV2 Play. I den anledning har vi haft fornøjelsen af, at deltage i pressemødet op til, hvor vi fik mulighed for, at interviewe de forskellige fra og bag om serien.  

Sæson 5 indeholder 6 nye afsnit, som enkeltvis vil blive vist om søndagen på TV2 Charlie, samt på TV2 Play. I denne forbindelse, vil vi udgive et nyt interview de næste 6 søndage. I dag udgiver vi vores samtale, som er med producenten bag serien, Senia Dremstrup, som har været med siden starten.

Senia Dremstrup, producent for 'Sygeplejeskolen'

Med 4 sæsoner i baghånden, hvordan var det så at komme i gang igen?

Det var virkelig, virkelig dejligt. Jeg var lige på barsel da vi startede optagelserne, men det var virkelig skønt, at følge med i optagelserne derhjemme og se, at hele stedet lever endnu, at det hele bare spiller, og at vi har en sæson der ligger i en rigtig fin forlængelse af de fire tidligere. Så det er megafedt, og det har været en sand fornøjelse, at komme tilbage og se optagelserne i fuld gang, og så med i klipperummet og mærke stemningen.

Vi lavede jo sæson 3 og 4 i coronatiden, så det med pludselig at være fri for mundbind, at kunne sidde sammen når man skulle godkende ting i efterarbejdet, det har virkelig været dejligt.

Serien kan ses på TV2 Charlie, men også TV2 Play, men for mig at serummer serien både 50’ernes æstetik, men også nutidens humor. Hvorfor er ‘Sygeplejeskolen’ ikke at finde på hovedkanalen?

Tilbage i år 2018 blev serien skabt til TV2 Charlie, og den gang skulle det egentlig bare være en “one-off”. Vi blev kun sat i gang med én sæson, som så blev udgivet på TV2 Charlie. Så blev vi forlænget med en sæson 2, og derefter en sæson 3, sæson 4 og nu sæson 5. Så den er ligesom bare vokset på den kanal, og så har den fået et rigtig godt liv på TV2 Play. Så nu har vi både seer der ser den helt almindelig via flow-tv på TV2 Charlie, og så måske nogle lidt yngre seer, som finder den på TV2 Play. Så egentlig er jeg ret godt tilfreds med, at ramme to forskellige målgrupper på to forskellige platforme.

Læs også:  En samtale med instruktørerne bag 'Sygeplejeskolen V' - Tilde Harkamp og Ask Hasselbalch

Hvordan arbejder I med balancen for, at den skal ramme flere målgrupper?

Der bliver en lille smule spændende, for den er jo virkelig tænkt til at ramme et ældre publikum, men jeg tror, at vores generation tænker netop tilbage på noget, som vi har siddet og set med vores familie. Jeg ved der er mange børnefamilier, der også ser den. Så vi gør ikke specifikt noget for at ramme flere målgrupper, jeg tror efter vi har lavet sæson 1, som blev taget så godt imod, så har vi ligesom bare forsøgt at bevare det vi havde. Så det er klart med en sæson som den her, så er der nogle ting vi finder i fortiden, som taler ind i nutiden. Eksempelvis har vi i denne sæson, en “amerikanerpige” med, som var et begreb jeg ikke kendte til, men som er nogle piger, som holder til nogle specielle steder i byen, hvor de amerikanske soldater også var i 50’erne og holdt fester. Der udveksler man måske gaver mod det sociale samvær, og det er klart, det taler ind i “Sugerdating”, som er vores tids “amerikanerpige”, så på den måde får man måske bundet en bro. Det synes vi har været rigtig sjovt, at kunne kommentere på noget der forgår nu, ved at bruge datidens udtryk. Det jo en skole-setting vi er i, det er jo sygeplejeskolen, hvor der er nogle elever der går i skole, og det afspejler vi også med hvad det vil sige, at gøre noget godt eller gøre noget dårligt. Det tror vi alle sammen kan genkende, og det kan et yngre publikum selvfølgelig også genkende. Det er ligesom født ud af præmissen.

Læs også:  En samtale om 'Sygeplejeskolen V' - Thue Ersted Rasmussen

Hvordan er jeres proces for at finde ud af, hvordan tilgangen var tilbage i 50’erne?

Det er der vi bruger ret mange kræfter. Det er jo Lars Merring og Claudia Boderke der er hovedforfatter og skriver som skriver det her, og der ligger jo selvfølgelig en researchopgive i, at finde ud hvad kunne man på den medicinske front den gang. Der er vi knyttet op med nogle rigtige gode mennesker som ved det. Tidligere sygeplejersker og sygeplejehistorisk museum hjælper os også rigtig meget, med at finde nogle historier og ting frem, som kunne have været forgået. Via de kanaler kommer der simpelthen så mange spændende ting. Så nogle gange finder vi ud af noget og tænker “gud, kunne man allerede det i 50’erne”, hvor andre gange tænker man “hvad har de gang i”.

I første afsnit af sæson 5, sidder jeg som seer og gætter med på hvad er sket for en patient – Kommer der mere af den slags?

Jeg synes vi gør os umage for, at 1 + 1 ikke altid giver 2, men at der lige skal være et tvist til slutningen. Vi har et afsnit vi har døbt “krimien-afsnittet”, ikke at der overhovedet er noget krimi, men der er noget der giver afsnittet en lidt anden karakter, fordi sygedomshistorien udfolder sig på en lidt anden måde.

I næste uge udgiver vi vores samtale med instruktørerne for denne sæson, Tilde Harkamp og Ask Hasselbach. 

Første afsnit kan netop nu streames på TV2 play, og fra den 2. oktober vil du også kunne se den nye sæson på TV2 Charlie. 

Artikelfoto: Anders Fauerby/TV 2