Menu Luk

Filmsiden interviewer:
Lasse Stage Jensen

Indledning

I forbindelse af vores anmeldelse af ‘Ingen skal sove‘, hvor man kan læse, at vi var meget tilfredse med specielt én karakter, kom vi i kontakt med Lasse Stage Jensen, som var yderst frisk på et interview med Filmsiden. Og nu kunne det lade sig gøre.

Indledningsvis kan vi sige, at Lasse er 25 år gammel og kommer oprindeligt fra Middelfart på Fyn, men er pt. bosat i Aarhus på 5. år. Ved siden af sin skuespilskarriere, bruger Lasse sin tid på start-up projekter, og så har han en uddannelse i innovation.

Men lad os så komme igang med interviewet.

Lasse Stage Jensen. Foto: Lasse Ribergård

Hvem er Lasse Stage Jensen egentlig i virkeligheden?

Det ved jeg ikke. Jeg er først og fremmest menneske, så er jeg søn, ven, fjende, elsker og utrolig følsom. Jeg er lidt en kamæleon og utrolig fleksibel i forhold til de mennesker og de miljøer jeg kommer i. 

Hvad er dine ambitioner indenfor branchen?

Min ambition er at bringe noget nyt ind i branchen og gå all-in og opnå international tyngde.

Hvad fik dig til at søge ind i branchen?

Jeg har altid været fascineret af historier og forskellige universer, hvor der var plads til alle. Der er en del filmoplevelser som barn, som har formet mig og givet mig lyst til at blive skuespiller.

Først kom ‘Star Wars’-filmene, hvor jeg efter at have set dem kunne findes i gang med at kæmpe med lyssværd. Så kom ‘Daredevil’, hvorefter at have set den, brugte jeg virkelig meget tid på, at opleve verden og lege blind. Efter ‘Daredevil’ kom ‘Pirates of the Caribien’-filmene og der er ikke en kampscene i de første film, som jeg ikke har kunnet til punkt og prikke med replikker og koreografi. ‘Tomb Raider’-filmen udløste intens træning med legetøjspistoler og søgen efter virkelighedens skatte. Hele ‘Harry Potter’ serien var meget skelsættende, da jeg så andre børn spille skuespil.

Der er så mange gode timer, hvor jeg har leget som barn, som virkelig har sat sig fast som det mest fantastiske i verden.

I virkeligheden er jeg bare en lille dreng, der elsker at lege og slippe fantasien løs i gennem forskellige karakterer og i gennem forskellige verdener. Måske fordi hverdagen er for kedelig? Det ved jeg ikke, men film har altid været et frirum til, at kunne forsvinde i historierne og karakterne.

Jeg har endnu ikke oplevet noget andet, der kan give mig samme følelse i maven end når jeg knokler røven ud af bukserne på et filmset.

En sidehistorie er, at min Morfar altid har spurgt mig af i en ung alder om jeg vidste hvad ”Stage” betød på engelsk, hvor jeg altid svarede ”Nej, det ved jeg ikke”. Han svarede ”Det betyder scene – jeg ved du er født for, at dø på en”. Det er store ord og det har helt sikkert også været min drivkraft i mange år. Lige nu håber jeg han følger med fra himlen og hepper på mig. Æret være hans minde.

Lasse Stage Jensen. Foto: Lasse Ribergård

Hvordan var din debut og hvordan var efterreaktionerne?

Jeg synes min debut har været meget overvældende. Først og fremmest har den været tårevæddet, da jeg så mig selv på lærredet i ‘Øst for Paradis’ i forbindelse med CPH PIX-visningerne gik det op for mig, at jeg virkelig er nået langt. Når jeg går i seng om aftenen lægger jeg og tænker på, at det hele forhåbentlig kun lige er begyndt.

Jeg har fået mange roser med på vejen fra venner, familie og branchefolk. Det giver mig meget blod på tanden og føles som om, at jeg faktisk har en eksistensberettigelse, som skuespiller og kunstner. Jeg er meget sulten og villig til, at jagte det hele.

Jeg ville lyve, hvis det hele har været rosenrødt, men den der gifter sig med kunsten får kritikken til svigermor. Det rør mig ikke så meget. Folk må synes hvad de vil. Jeg er godt tilfreds og ved, at jeg ikke har kunnet levere bedre end jeg har gjort.

Hvilken type skuespiller ser du dig selv som nu, og hvordan ønsker du at blive set på som i fremtiden?

Lige nu ser jeg mig selv som et kid, der forhåbentlig på sigt kan få lov til at prøve flere genre og typer af roller af. Jeg har altid drømt om komediegenren og elsker satire. Udover det, så håber jeg, at jeg i fremtiden bliver set som en dygtig skuespiller med mange facetter, der både kan bære seriøse roller med internationalt potentiale og samtidig spille med i mindre indie-projekter.

Når du får tilbudt en rolle, gør du så noget specielt i din forberedelse for at gøre dine chancer større for at få rollen?

Når jeg får tilbudt en rolle mærker jeg efter om, der er resonans mellem mig og manuskriptet. Afhængig af rollen og fortællingen, så forbereder jeg mig forskelligt. Jeg prøver altid at researche lidt på rammerne for fortællingen, dertil laver jeg en skitse af karakteren som jeg ser vedkommende, så sætter jeg stemme og statur på. Ydermere prøver jeg på at danne mig en idé om hvordan den fysiske transformation skal manifestere sig.

Det er en balancegang fordi jeg heller ikke vil være for låst af min egen opfattelse.

Dette sted i processen handler det mere om kemi med instruktøren og om vi kan finde hinanden i hinandens tanker og visioner. Jeg er i virkeligheden ikke andet end et stykke kød, som kan formes og modelleres.  

Læs også:  Filmsiden interviewer: Julie Annlie
Lasse Stage Jensen. Foto: Lasse Ribergård

Når du så har fået en rolle, hvad gør du så for at komme i dybden med din karakter? Har du nogle specielle teknikker, opsøger du karakterens miljø osv.?

Jeg spiller kun med i projekter, hvor jeg føler jeg kan yde mit bedste og give den hele armen fordi det koster hver gang. Det koster fysisk og psykisk. Hver gang. Jeg vil ikke stille mig tilfreds med, at levere noget middelmådigt og derfor går jeg langt for mine roller.

Rejsen med ‘Ingen skal sove’ og Kiv, startede 3 måneder inden vi skød. I samarbejde med instruktøren, Christian Andersen fandt vi ud af hvad Kiv var for en størrelse og dertil begyndte jeg, at researche i den type miljøer hvor Kiv ville komme og befærde sig i. En stor del af Kiv repræsenterer og er inspireret af en periode i mit eget liv, men nok om det… Det kan jeg ikke komme ind på her. 

Jeg vidste jeg ville ”bygge” ham stor og det kræver, at der spises en masse ris og kylling. Med diæten på plads og træning efter 5×5 princippet vidste jeg, at jeg uanset hvad ville vokse og blive større, både i muskler og desværre også fedt. Dernæst startede 3 måneders træning med fokus på de store løft. Det var vigtigt at der kom en masse på, så han kunne virke og fremstå som intimiderende. 3 måneder senere ramte jeg en solid kampvægt på 115 kg.

I forlængelse af den fysiske transformation brugte jeg meget tid på, at skabe hele hans statur og fysiske fremtoning. Jeg har lært af min tidligere teater-lære og mentor, Jørn Holstein, at en skuespiller altid laver noget i en scene. Ens karakter står aldrig stille eller står med hænderne i lommen. Jeg forsøger altid på, at finde inspiration i dyrenes verden og med Kiv har jeg særligt været inspireret af gorillaens bevægelser og tyngdepunkt. Dertil talte Christian, instruktøren og jeg meget om Kiv, som en såret tyr.

Når man går så meget i dybden med sine rolle, kan det så ikke være svært at give slip på rollen igen?

Jo, det kan det bestemt. Jeg er privilegeret, at mine venner og familie holder af mig for den jeg er. Jeg brugte lidt tid efter filmen på, at fiske og meditere for at vende tilbage til mig selv. Det er mærkeligt, men jeg føler også man lader ting dø med sine karakterer eller giver slip på forskellige ting. Jeg tror nu altid, at Kiv vil være derinde et sted, men jeg er bevidst om hvem eller hvad han er.

Hvis du kunne vælge imellem alle roller fra film og serier, hvem kunne du så godt tænke dig at få tilbudt at kunne spille?

Nu er jeg jo som bekendt meget fascineret af den fysiske forvandling, så jeg ville rigtig gerne prøve kræfter med en karakter som Bane fra Batman. Hvad drømmer jeg ellers om… Jeg har erkendt med mig selv, at jeg nok hverken bliver leading man eller førsteelskeren, så skurk i en rigtig noir film kunne jeg også godt være klar på.

Lasse Stage Jensen. Foto: Lasse Ribergård

Hvem er dit absolutte idol inden fra branchen, og hvem/hvad inspirerer dig?

Jeg synes det er svært, at sige hvem der er mit absolutte idol. Jeg har rigtig mange forbilleder eller ”vejvisere”, som inspirere mig meget. Min inspiration kommer meget fra mit liv, mennesker jeg kender og har kendt, kvinderne jeg har elsket, de forskellige gode og dårlige oplevelser jeg har med mig i bagagen og særligt bliver jeg inspireret af de mennesker eller det som skræmmer mig. Jeg finder stor inspiration i angsten for det ukendte, og angsten fungerer som en drivkraft, det gør at jeg vil lykkedes uanset hvad.

Før i tiden lod jeg mig skræmme af angsten, men nu har jeg lært, at den er en stor del af mig og mit skuespil. Den giver mig energi til, at turde satse alt og gå langt for mine roller fysisk og psykisk. Inderst inde er der ingen plan b. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at man skal have noget at leve af og for. De to verdener bliver forhåbentlig forenet en skønne dag. Det må tiden vise.

Hvis du selv kunne vælge én instruktør og én skuespiller som skulle arbejde sammen med, hvem skulle de to så være?

Jeg har altid været fascineret af Christopher Nolan’s filmunivers, så ham vil jeg gerne arbejde sammen med og så er det en drengedrøm, at spille overfor Tom Hardy. Jeg synes begge bringer så meget nyt ind i branchen og jeg falder tit bagover, når jeg ser Tom Hardy balancere mellem galskab og genialitet med en kirurgisk præcision, som jeg kun kan drømme om selv, at blive ligeså dygtig til. 

Herhjemme er der så mange talenter, både nye og gamle. Jeg faldt bagover, da jeg så ‘Pusher’ som dreng og blev forelsket i autentiteten, det rå udtryk og skuespils præstationerne i filmen. Med det in mente kunne jeg godt tænke mig, at arbejde sammen med Nicolas Winding Refn og af nye instruktører vil jeg gerne arbejde sammen med Mathias Broe, Thomas Elley igen og Christian Andersen fra ‘Ingen skal sove’. De er tre herre med fart på og interessante perspektiver.

En skuespiller jeg gerne vil arbejde sammen med herhjemme er Roland Møller fordi han virkelig bringer noget utæmmet og råt til spillet. Hans energi er virkelig inspirerende og jeg er sikker på vi kunne få en spændende snak om alt mellem himmel og jord.

Hvad bliver dit næste projekt?

Jeg har ikke noget konkret i pipeline pt. men jeg har et par castinger og et nyt projekt, hvor jeg både skal indover skriveprocessen og være foran kameraet.

Lasse Stage Jensen. Foto: Lasse Ribergård

Tusind tak for at lade os interviewe dig. Som man kan læse i vores anmeldelse af Ingen skal sove, så er vi jo ret så glade for præstation, så vi glæder os rigtig meget til at følge dig i branchen og se din udvikling. Og så kunne det da være lidt sjovt, at samle op på det hele igen om 5 år, men jeg håber da, at vi får mulighed for at snakke sammen inden.

Læs også:  Filmsiden interviewer: Muldvarpen Ulrich Larsen

Tusinde tak for muligheden. Lad os endelig gøre det, så har jeg også noget at leve op til i mellemtiden. Vi ses om 5 år.

Billederne er taget i samarbejde mellem Lasse Stage Jensen og fotografen Lasse Ribergård i forbindelse med interviewet. Alle billederettigheder tilhører derved de to. Sammen tog de blandt andet til Le Coq og Øst for Paradis for at fotografere. Læs mere om fotografen her.

Lige i øjeblikket er Lasse Stage Jensen aktuel i filmen ‘Ingen skal sove’, som kan streames på Blockbuster.dk. Filmen kan også ses på Øst fra Paradis, hvor sidste visning er den 13. februar.