Menu Luk

Hvad og hvem er
Marvels ‘Illuminati’?

Doctor Strange 2: in the Multiverse of Madness

Den 05. marts 2022 kommer det næste store biografeventyr i Marvels cinematiske univers, bedre kendt som MCU. Dog skal vi måske begynde og kalde det for MEM, som ville stå for Marvel Extended Multiverse. MCU er nemlig ikke bare biografblockbusterne som vi indtil Disney+ kom, har kendt til. 

Nu er der også serier at forholde sig til, så derfor passer ‘cinematic’ ikke rigtig længere ind. Og efter ‘Spider-Man: No Way Home’ kom, opererer vi ikke længere i kun ét univers, men i multi-universet, bedre kendt som multiverse. Eftersom den nye trailer til ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ bekræfter at Sir Patrick Stewart er med, tyder meget på, at multiverset bliver endnu større, da han med stor sandsynlighed genoptræder i rollen som Professor X fra X-men. 

Måske har du set flere overskrifter omkring ‘Illuminati’ efter den nye trailer er kommet, og det er der en god grund til. Men hvad er ‘Illuminati’ og hvem er med i den gruppe? – Jeg har prøvet at dykke ned i det, og samtidig kommer jeg med et bud på, hvem der sidder i stolene vi ser i traileren og udgør Marvels ‘Illuminati’.

Spoiler-alert!
Vær opmærksom på, at der kan være potentielle spoilers, hvis nogle af spekulationerne og konklusionerne viser sig at holde stik, men også spoilers af hvad der er sket indtil videre i MCU.

Først: Se eller gense traileren

‘Illuminati’ i tegneserierne

I tegneserierne består holdet af Tony Stark a.k.a. Iron Man, Charles Xavier a.k.a. Professor X, Namor, Reed Richards a.k.a. Mr. Fantastic, Doctor Strange og Blackagar Boltagon a.k.a. Black Bolt.

Hver person repræsenterer hver deres område:

Tony Stark repræsenterer en folkehelt fra Avengers, og som mener at man kan samarbejde med regeringen, i stedet for udenom dem.

Charles Xavier repræsenterer mutanterne.

Namor er konge for Atlantis og repræsenterer derfor undervandsbefolkningen.

Reed Richards repræsenterer videnskaben, som en af de klogeste videnskabsfolk i universet.

Doctor Strange repræsenterer de magiske og mystiske kræfter.

Black Bolt repræsenterer Inhumans.

Gruppen blev dannet af Tony Stark, da han følte der skulle være en fælles gruppe af magtfulde personer. En slag superhelte-regering. Tony bad Black Panther om at arrangere et møde mellem de forskellige repræsentanter. Men efter mødet måtte Black Panther afvise at være en del af gruppen, på grund af hans frygt for konsekvenserne for hele planeten, hvis der kom gnidninger mellem gruppens medlemmer.

De første tegn på ‘Illuminati’ i MCU

Helt tilbage i ‘Iron Man 2’, ser man Tony Stark sidde med sin telefon, og til højre i billedet, ser man en app der hedder ‘Illuminati’. Det var nok bare ment som en lille easter-egg og noget man ikke skulle tage synderlig bogstaveligt – endnu. Men eftersom MCU har vokset sig større og større, og flere af gruppens medlemmer fra tegneserierne begynder at dukke op i universet, så begynder det at være uundgåeligt for Marvel ikke at introducere gruppen i MCU. Og efter traileren til ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, så tyder rigtig meget på, at vi allerede nu har set det første glimt af MCUs version af ‘Illuminati’.

Captain Carter

På plakaten til den kommende Doctor Strange film, kan vi nede i højre hjørne se et skær af Captain Carters skjold. Indtil videre har vi kun mødt Captain Carter i animationsserien ‘What If’ på Disney+. Men i traileren ser vi også en portal der åbnes indtil et animeret univers. Så noget tyder på, at Captain Carter er ved at komme med over i ‘live-action’-universet.

Læs også:  Vi har set - WandaVision, Sæson 1

Sir Patrick Steward

I traileren hører vi også Sir Patrick Stewarts stemme. Det vil være for mærkelig andet, hvis det ikke er i rollen som Charles Xavier, som han har spillet siden år 2000, men som han ellers havde sagt var et afsluttet kapitel efter filmen ‘Logan’.

For nogle år siden bekræftede Sir Patrick Stewart og Hugh Jackman, at de havde haft et møde med Kevin Feige, øverste mand for hele MCU, hvor de blev spurgt ind til om de ville gæsteoptræde i en kommende film, som henholdsvis Charles Xavier og Logan a.k.a. Wolverine. Men ifølge dem selv, skulle de begge have afvist. Men noget tyder dog på, at det ikke helt er sandheden. Eftersom vi i næsten et helt år, har hørt fra Andrew Garfield, at han bestemt ikke var med i ‘Spider-Man: No Way Home’, så er det lidt svært at stole på hvad disse skuespillere benægter.

Tom Cruise

Det er måske en mærkelig overskrift. Men prøv at hænge på.

Helt tilbage til den gang man skulle caste Iron Man, var Tom Cruise længe tiltænkt rollen. I sidste øjeblik, blev det heldigvis lavet om til Robert Downey Jr., og det tror jeg, vi er mange, der er glade for. Men nu går rygterne på, Tom Criuse vil gæsteoptræde i den kommende Doctor Strange film i rollen som ‘Superior Iron Man’. En version af ‘Iron Man’ der er ikke har lært sin lektie. Han lykkes nemlig med sit Ultron-projekt, og har derfor ikke mærket konsekvenserne af sine fejl. Derfor er han nok en af de mest arrogante versioner af Tony Stark.

I traileren ser vi nogle robotter følge Doctor Strange, som er i håndjern, op af nogle trapper. Disse robotter tyder meget på er ‘Ultron Sentries’, a.k.a. ‘Ultron-bots’. Disse robotter er højst sandsynlig blevet skabt af ‘Superior Iron Man’. Mange rygter går også på, at vi allerede har set et glimt af Tom Cruise i traileren. Bedøm selv på billedet nedenfor.

Reed Richards

Vi har endnu til gode at se The Fantastic Four i MCU, men vi ved at de er lige på trapperne, eftersom det er bekræftet at de får deres egen film i udgangen af fase 4 af MCU.

Længe har fans ønsket at John Krasinski skulle spille Reed Richards og at Krasinskis kone, Emily Blunt, skulle spille Richards kone Sue Storm a.k.a. The Invisible Woman. Rygterne går også på, at det er lykkes Marvel at få John Krasinski til at gæsteoptræde som Reed Richards i den kommende Doctor Strange film.

Personligt krydser jeg virkelig meget fingre for at dette er rigtigt. Det er noget af det bedste “fan-cast” jeg har set.

De seks stole

I traileren ser vi Doctor Strange stå foran seks stole. Dette er hvad mange fans spekulerer om kunne være sæderne for de seks medlemmer af ‘Illuminati’. Jeg har dog en ide om, at der ikke blot er seks stole, men faktisk syv.

Igennem alle filmene i MCU, har Marvel ændret en del på historierne der har inspireret til filmene og samtidig også ændret en del i trailerne op til filmene, så de ikke afslører for meget. Her tror jeg deres kreative kræfter igen har været på spil. Først og fremmest, så tror jeg at alle medlemmer sidder på deres stol i filmen, men er blevet fjernet fra traileren. Jeg tror de har ændret på gruppens medlemmer, og antallet i forhold til tegneserien. Men mere om det når jeg kommer med min konklusion.

Læs også:  Vi har set - Loki, sæson 1

Konklussion og gætterier

Hvem er så med i MCUs version af ‘Illuminati’?

Først og fremmest, så er jeg ret overbevist omkring, at en af gruppens medlemmer vil være en kvinde. Jeg tror også at mindst ét af medlemmerne vil være én afrikansk-amerikaner. Faktisk tror jeg at to af medlemmerne er afrikansk-amerikanere. I disse tider, så vil det være et dårligt signal at sende, at man har en så magtfuld gruppe, uden at der er mindst én kvinde og én afrikansk-amerikaner repræsenteret.

Denne udgave af ‘Illuminati’, tror jeg kommer til at have repræsentanter fra forskellige dele af multiverset, og hvert medlem repræsentere deres del på tværs af hele mulitverset.

Så her er mit bud på MCUs ‘Illuminati’:

Namor er repræsentant for undervandsfolket. Rygterne går på, at det er skuespilleren Tenoch Huerta der har fået rollen. Vi ved at Namor skal være med i den kommende Black Panther 2 film, det giver derfor fint mening at han igen er repræsenteret i gruppen.

Black Panther er repræsentant for Wakanda. Black Panther er blevet så populær, at jeg er ret overbevist om, at han er med i gruppen. Efter Chadwick Bosemans tragiske død, har mange rygter gået på, at Michael B. Jordan vil komme tilbage som en alternativ version af Black Panther. Derfor har jeg nogle anelser omkring, at det vil ske i denne film.

Iron Man er repræsentant som folkehelt uden superkræfter. Jeg tror som sagt han vil blive spillet af Tom Cruise.

Captain Carter er repræsentant som folkehelt med superkræfter. Captain Carter tror jeg er det kvindelige medlem i gruppen, spillet af Hayley Atwell. På billedet ligner det at en af medlemmerne har samme frisure som Peggy Carter.

The Sorcerer Supreme tror jeg erstatter Doctor Strange som repræsentant for det magiske og mystiske. For mig at det ret tydeligt, at den person der kommer gående ind bag stolene er Baron Mordo, en alternativ version af The Sorcerer Supreme. Baron Mordo spilles af Chiwetel Ejiofor.

Mr. Fantastic som repræsentant for videnskaben. Mr. Fantastic tror jeg, som tidligere nævnt vil blive spillet af John Krasinski.

Charles Xaviers som repræsentant for mutanterne. Charles’ stol tror jeg ikke vi kan se. Det er der nemlig en speciel grund til. Vi ved alle at Charles plejer at side i en kørestol, men eftersom nogle koncepttegninger er kommet frem, så tyder det på, at han sidder i en svævende stol, som også er kendt fra tegneserien ‘X-Men: The Animated Series’. Derfor tror jeg nemlig han sidder i midten af gruppen og er blevet fjernet fra traileren, for ikke at afsløre for meget. Charles bliver spillet af Sir Patrick Stewart.

Jeg tror altså ikke vi kommer til at se Black Bolt, efter seer-fiaskoen ‘Inhumans’.

Vi finder nok ikke ud af hvem der sidder i stolene før filmen kommer ud. Det gør også optakten endnu sjovere, når vi fans kan være med til at spekulere om hvad der kommer til at ske. Har du en kommentar eller et andet bud end mit, så er du altid velkommen til at skrive til os på vores Facebook side. – Måske har du knækket koden?