Menu Luk

"Mørkeland" som er Niels Krause-Kjær opfølger til "Kongekabale" begynder optagelserne i dag

Niels Krause-Kjær bestsellerroman “Kongekabale” som udkom for snart 19 år siden som filmatisering. Filmen fik kæmpe succes og vandt otte Robert-priser bla. for Årets danske spillefilm. Det politiske spil i plottet, samt de fantastiske skuespilpræstationer gjorde at filmen fik succes, og det var den film som Nikolaj Arcel for alvor brød igennem med. 

Nu er der taget hul på opfølgeren “Mørkeland” da optagelserne er gået igang og det betyder at vi kan glæde os til at se Anders W. Berthelsen som journalisten Ulrik Torp igen. Vi får også gensyn med både Nicolas Bro og Charlotte Munck.  

Denne gang er det med Mikkel Serup som instruktør og Marie Østerbye som har skrevet manuskriptet. 
Mikkel Serup var med til at instruere den danske Netflix succes “Kastanjemanden” og Marie Østerbye har været med til at skrive manuskriptet til “The rain” som også fik succes på Netflix.  

Mens vi venter på opfølgeren så kan vi genopfriske bøgerne og se “Kongekabale” igen. 

Anders W. Berthelsen & Nicolas Bro - Mørkeland - Foto: Per Arnesen

Om Mørkeland

Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Sammen med unge praktikanter, Emma og Simon, kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse – denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

”Mørkeland” får premiere i 2024