Menu Luk

Redaktionens favorit julefilm - 2. søndag i advent

Der er ingen jul uden Home Alone, og siden den første kom tilbage i 1990, har det været en fast juletradition at se dem i julen hjemme hos os. 

Historien og plottet er simpelt, og måske derfor det fanger hele familien, for det er sådan nogle film man kan samles om. 

Vi møder Familien McCallister aftenen inden de skal på juleferie til Paris, hvor huset er endevendt af Onklen og Tanten med alle deres børn, der også skal med på juleferie. 

Otte årige Kevin spillet af Macaulay Culkin bliver efterladt derhjemme da hans kæmpe familie tager afsted og glemmer ham. Det slår ham ikke ud, i stedet nyder han juleferien og julefreden, lige indtil to indbrudstyve Harry & Marv udser sig familien McCallisters hus, som deres mål for deres store juleindbrud. Kevin har fået fortalt af sin storebror Buzz, at naboen er skovlemorderen, så Kevin er bange for ham men overvinder sin frygt for at få hjælp. 

Alle kender helt sikkert den ikoniske scene hvor Kevin’s Mor som spilles af Catherine O’Hara sidder i flyet og ikke kan finde ud af hvad de har glemt. Keeeeeeevvvvvviiiiiiiinnnnnnn!!!

Som i ethvert eventyr så skal helten gå så grusomt meget igennem, og vi bliver heller ikke snydt for både smil og grin, selvom man efterhånden kender handlingen ud og ind. 

To år senere udkom Alene Hjemme 2 som denne gang foregår i New York, hvor Kevin igen er blevet glemt på vej på familiens juleferie. 

Her oplever vi et julepyntet New York, som jeg altid selv har ville opleve efter at have set filmen som lille pige. Overdådige juleudstillinger, kæmpemæssige juletræer med kulørte lyssætninger og julepynt, og alt det legetøj man kun kan forstille sig – Alt dette oplever Kevin på sin vej rundt, og i mens han indtager New York med sin fars kreditkort, så er alting ikke fryd og gammen, for de to banditter fra 1’eren spotter deres “ven” alene, så er vi igang igen. Denne gang er det Harry & Marv’s store julekup på legetøjsforretningen Duncan’s, som Kevin skal forsøge at få sat en stopper for. Men det er ikke nemt når man er alene i storbyen. 

Jeg er vild med stemningen i begge film, og det bliver helt sikkert en juletradition som bliver givet videre til vores datter. 

Macaulay Culkin har haft en svær opvækst, ovenpå hans kæmpe succes som barnestjerne, holder han næsten ti års pause. Efterfølgende har han i sin ungdom været ude i misbrug, efter et turbulent forhold til sin egen far som både var psykisk og fysisk voldelig. Han var igennem en retssag imod sine forældre og blev allerede som 15 årig gjort myndig, så han kunne forvalte sin egen formue. Stofferne var ved at tage livet af Macaulay, men han har kæmpet sig tilbage i livet. I dag er han 43 år gammel og har lige fået sin stjerneflise på Hollywood Walk of Fame, hvor hans kone Brenda Song og parrets børn var med til at fejre ham. Ligesom hans “Mor” fra Alene Hjemme filmene Catherine O’Hara også var der til hyldesten. 

For nogle år siden lavede Macaulay Culkin en reklame for Google – Se parodien her 

Glædelig jul fra Mille

Her kan du se filmen. Klik på billedet