Menu Luk

Familier som vores

Afsnit 1

Skrevet af Mille Lau

…Hvordan vil man selv reagere når man bare vil redde sin familie ?

Thomas Vinterbergs nye serie havde igår premiere på TV2, og det var med lige dele skepsis og nysgerrighed at jeg valgte at se med mens det første afsnit løb over skærmen. 

Med den perlerække af etablerede skuespillere, som Esben Smed, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Magnus Millang og David Dencik er det en imponerende liste af personligheder der er samlet på et sted. De unge håb har på sin vis de største roller, da deres historie er den primære, for bliver de studenter inden at Danmark lukker ned ? Og finder de deres vej i den spæde begyndelse på kærligheden ? 

Læs også:  Vi har set - Mysteriet om de døde børn

Dette afsnit lægger grundstenen til miniserien i syv afsnit, og det er et virkelig godt udgangspunkt hvor vi bliver præsenteret for karaktererne. 

De får hver og en lige mulighed for at vise hvem de er hver især, og i denne intro ser vi allerede nogle karaktertræk der kan blive afgørende for resten af serien. 

Vandstanden stiger hurtigt, og selvom der har været talt om det før så bliver det alvor denne gang,  og mens det stadig er muligt vælger myndighederne at lukke Danmark ned, så flest muligt kan blive evakueret til andre lande. 

Læs også:  Vi har set - Mysteriet om de døde børn

Vinterberg sætter altid sin stemning, og denne er ingen undtagelse, for jeg frygtede det ville være en melankolsk serie om undergang vi skulle trækkes med, men jeg blev glædeligt overrasket for selvom emnet og oplægget til katastrofe ikke er opmuntrende så bliver det pakket virkelig pænt op undervejs i første afsnit. 

Jeg er overbevist og jeg kommer til at se det næste afsnit som kan ses på TV2 Søndag kl. 20.00 eller på TV2 Play. 

Skal I også se med ? 

Title: Familier som vores

Genre: Drama, Katastrofe

Længde: 7 episoder af 50 min. 

Streamingtjeneste: TV2 Play