Menu Luk

Brændt

Anmeldt af Mille Lau

…Skræmmende og alligevel Spansk på den gode måde.

En spansk miniserie i 8 afsnit på Netflix som er baseret på virkelig hændelser og omhandler drabet på Pedro Rodriguez, som bliver fundet i bagagerummet på sin total udbrændte bil i et Reservoir nær Barcelona tilbage i 2017. Hvis man vil se mere om den specifikke sag, ligger der en Dokumentar på Netflix med interviews med Rosa Peral som hedder hedder ‘Interview med Rosa Peral’

Pedro er politimand, men en rygskade og en rygoperation har sat hans karriere på pause. Rygoperationen bliver den eneste måde, de kan identificere ham ved.  Det skyldes skruer i ryggen, og disse skruer er noget af det eneste, som ikke er blevet til aske.

Privat er han kæreste med Rosa, der også er i Politiet. Rosa har nok at tænke på, da hun ligger i en grim forældremyndighedssag med sin datters far. Derfor er det også nærliggende at rette mistanken mod ham ved nyheden om Pedros død. Rosas forældre hjælper, så meget de kan, men overfladen begynder at krakelere, og sandheden skal frem. Rosas utroskab lurer lige om hjørnet. Albert og Rosa har haft et forhold bag om ryggen på Pedro, og de to bliver begge tiltalt for drabet på Pedro, alligevel forsøger de at skyde skylden på hinanden.

Læs også:  Vi har set - Scoop

Hvad der er op og ned i dette trekants- eller firkantsdrama finder man først for alvor ud af i det sidste afsnit.

Denne Netflix serie er rammet godt ind af den spanske stemning om drama og melodramatiske sæbeopera – Bla. Rosas Mor passer godt ind i den, og spiller sin rolle til perfektion. Man er ikke i tvivl om hvad den rigtige mor må have følt når man ser hvordan hun spilles.

Læs også:  Vi har set - The Asunta Case

Hovedrolleindehaverne Rosa og Albert er mere neutrale i deres performance, og jeg kan ikke helt finde ud om det er meningen at de er nedtonet, for ikke rigtig at give dem en stemme i serien.   

Ursula som spiller Rosa var så markant i Papirhuset, hvor også José Manuel som spiller Pedro er med. Hans præstation er også langt mere på niveau med hans performance i ‘Papirhuset’

Alt i alt synes jeg det var en rigtig fin miniserie som jeg vil give 3 ud af 6 stjerner.

Trailer:

Title: Brændt (Burning Body)

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Instruktør: Jorge Torregrossa & Laura Mañá

Skuespillere: Úrsula Corberó, Quim Gutiérrez, José Manuel Poga, Isak Férriz, Eva Llorach, Pep Tosar, Mamen Duch, Guiomar Caiado & Raúl Prieto. 

Genre: True Crime, Thriller

Længde: 8 episoder

Premiere:  8. September 2023