Menu Luk

Loki
Sæson 1

Anmeldt af Ida Marie Skou

Serien både overrasker og leverer i stor stil

Marvels mest elskede skurk er vendt tilbage i sin helt egen serie på Disney+. Loki fokuserer i stor grad på karakterudvikling, og lægger samtidig op til filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness på spændende vis.

Serien foregår umiddelbart efter Loki stjæler Tessrakten i Avengers: Endgame, og følger hans rejse gennem tid og rum.

Marvel formår endnu engang at overraske mig positivt, og jeg begriber ikke, hvordan de kan blive ved. Ganske vist er Loki min yndlingskarakter i MCU-universet, men ud fra min forhåndsviden om serien, havde jeg ikke de helt høje forventninger. Jeg må faktisk indrømme, at ud fra traileren var jeg ikke særlig fanget i første omgang, men det skal jeg da love for, at jeg blev. Allerede efter første episode.

For det første er serien umådeligt flot visuelt. Jeg er målløs over de flotte kulisser og steder, og græd dertil lidt indvendigt over, at den ikke kan opleves i biografen. Jeg vil vove at påstå, at det er den flotteste marvel kreation jeg har set til dato. Måske er det også fordi, jeg netop har oplevet Black Widow, som ikke var særligt visuelt imponerende – i hvert fald ikke i forhold til Loki. Alt spiller – en fantastisk harmoni mellem rekvisitter, kulisser, kostumer og effekter.

Læs også:  Vi har set - Captian Marvel

For det andet sker der en dyb og længe ventet karakterudvikling hos titelrollen, Loki. Det kan man sige måske er rimelig vigtigt, da der bliver dedikeret en hel serie til karakteren. Men hvis man sammenligner med de andre nye marvel-serier, er den mere på niveau med WandaVision karakterudviklingsmæssigt fremfor Falcon and the Winter Solder. Generelt er den meget lig WandaVision, hvilket giver mening, da Wanda og Loki egentlig ikke er så forskellige fra hinanden. Desuden er de begge magikere, og man kan tydeligt mærke den røde tråd Marvel har skabt mellem de to serier, der begge afspejler det magiske aspekt af universet.

Tom Hiddleston gør det endnu engang fremragende i sin rolle, og jeg elsker blot karakteren endnu mere, efter rejsen han er på i denne serie. Men Hiddleston er ikke den eneste stjerne i serien. Sophia Di Martino (Yesterday) gør det ligeledes fortræffeligt i rollen som Sylvie, og giver serien en fin kant. Hun er et godt supplement til Hiddleston, og man kan mærke en tydelig kemi mellem skuespillerne, hvilket gør filmoplevelsen meget mere autentisk.

Læs også:  Vi har set - Thor: Love and Thunder

For det tredje er plottet interessant og fængende, og gør kun seeren sulten efter mere. Jeg har ikke kedet mig en eneste gang. Den besidder alle de elementer, som jeg værdsætter ved en god serie. Flot cinematografi, godt skuespil, interessante karakterer, intens karakterudvikling og en god slat humoristiske indslag. Derudover åbner den for alvor op til plottet på den kommende Doctor Strange in the Multiverse of Madness, som kun er blevet teaset i WandaVision og Falcon and the Winter Soldier. Jeg synes virkelig, Marvel formår at få udpenslet et indviklet tema som tid og rum på en god måde, så alle forstår det. Loki er egentlig den afgørende indledning til den nye Fase i marvel-universet, da den gennemgår teorien omkring multiverset og alternative tidslinjer.

Serien får seks stjerner ud af seks, da jeg synes, det er den hidtil bedste Marvel serie, og har præsteret flot på alle områder. 

Trailer:

Loki, Sæson 1

Karakter: 6 ud af 6 stjerner

Skaber: Michael Waldron

Instruktør: Kate Herron

Medvirkende: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino, Gugu Mbatha-Raw

Genre: Action, Adventure, Fantasy

Episoder: 6

Dansk premiere: 11. juli 2021

Ida Marie Skou

Skribent