Menu Luk

Orion & The Dark

Anmeldt af Mille Lau

…når man er bange for mørket…

Netflix har lanceret en ny animeret familiefilm lige i rette tid til vinterferien. Den handler om drengen Orion som er bange for mørket. En aften kommer Mørket på besøg for at hjælpe Orion med at overvinde sin frygt. Det er ikke en let opgave, bare det at give ham en chance for at bevise at Mørket slet ikke er så slemt. 

 

Det er en rigtig sød historie om at det kan være svært at se sin frygt i øjnene. Når man er lille så har man en forestilling om hvad man er bange for, og forestillingen er nogle gange meget værre end virkeligheden. Selvom man er voksen så kan man nogle gange heller ikke se sin frygt i øjnene, og det giver filmen også en lille opsang med at huske på. 

Læs også:  Vi har set - Snefællesskabet

 

Den er en smule uhyggelig undervejs, så de mindste skal sidde lidt tæt, men jeg så den sammen med en 4-årig der syntes det var en rigtig god film, og som spurgte meget ind til det med at være bange for noget der ikke rigtig er noget. 

 

Jeg kunne godt lide stilen i filmen, som vi kender fra DreamWorks. Filmen er gennemført og har sin helt egen måde at udtrykke sig på. Selvom plottet ikke er revolutionerende så giver den stof til eftertanke i alle aldre, og er derfor et godt bud på en hjemmebiograf hygge film til vinterferien. 

Læs også:  Vi har set - ”Bedre Tider”

Trailer:

Title: Orion & The Dark

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør: Sean Charmatz

Skuespillere: Jacob Tremblay, Paul Walter Hauser, Colin Hanks, Mia Akemi Brown, Ike Barinholtz, Nat Faxon, Golda Rosheuvel, Natasia Demetriou, Aparna Nancherla, Carla Gugino, Matt Dellapina m.fl.

Genre: Komedie, Fantasy, 

Længde: 1t 32m

Premiere:  2. Februar 2024