Menu Luk

The Falcon and
the Winter Soldier

Anmeldt af Ida Marie Skou

Et actionfyldt drama der holder fast i Captain Americas værdier

Falcon og Winter Soldier er tilbage i et brag af en serie, der med rette kan nydes på Disney+.

Serien byder på et action-spækket superhelte-drama, der spiller på samme strenge som Captain America-filmene. Med dette mener jeg, at man har formået at genskabe den samme ånd og atmosfære i serien, og er samtidig fantastisk tro mod alt der tidligere er blevet opbygget – især karaktererne.

Skjoldet er efter “Avengers: Endgame” blevet givet videre til Sam Wilson, aka The Falcon. Med skjoldet kommer naturligvis en kæmpe forpligtelse, da Captain America er et stort ikon og symbol for omverdenen. Derfor står Sam overfor et stort valg, og handler efter, hvad han mener, er det mest etiske og rigtige at gøre. Inden længe dukker der dog en ny og farlig trussel op, så både Sam og Bucky, aka Winter Soldier, må lære at stå sammen, og det viser sig at blive lidt af en prøvelse. Samtidig med at deres tålmodighed med hinanden hænger i en tynd tråd, må de også stå ansigt til ansigt med fortidens spøgelser for at rette op på den konflikt, der truer freden.

“The Falcon and Winter Soldier” er endnu en vellykket serie fra Marvel. Hvor “WandaVision” bød på mystik og magi, læner denne serie sig op ad action og spænding. Begge serier er efter min mening super gode, men man kan ikke løbe fra, at de er vidt forskellige. Jeg er fristet til at tro, at dem der ikke brød sig om “WandaVision”, måske bedre ville kunne lide “The Falcon and Winter Soldier”. Især hvis man er inkarneret fan af Winter Soldier.

Læs også:  Vi har set - WandaVision, Sæson 1

MCU er et stort univers, der leger med forskellige genrer i deres film, og det vil naturligvis også afspejles i deres kommende serier. Og det er jeg faktisk helt vild med, for på den måde vil man kunne tilfredsstille adskillige fans på en ordentlig måde. Serierne står i kontrast til hinanden, men bærer alligevel nogle af de samme præg.

I “The Falcon and Winter Soldier” støder vi på karakterer vi kender, som udover titelrollerne blandt andre er Zemo (Daniel Brühl) og Sharon Carter (Emily VanCamp). Derudover bliver vi også præsenteret for nogle nye interessante karakterer, som får stor indflydelse på plottet. Karakterudviklingen er helt essentiel i denne serie, og det har marvel i særdeles vist sig at være ekspert i. Som i “WandaVision” bliver der lagt stor fokus på den proces karakterene skal igennem, og jeg er overbevist om, at det er det, som skaber så stærkt et grundlag for Marvels serier. Det er interessant at følge de gamle kendinge, og se hvordan f.eks. Bucky håndterer sin fortid, nu hvor han ikke længere er lejemorder for HYDRA.

Noget andet jeg elsker ved serien, er Bucky og Sams venskab. Humoren slår ikke fejl, og endnu engang er det marvel, som vi kender det: actionpræget med et humoristisk tvist.

Plottet er gennemført og avanceret, og efterlader altid seeren med en sult efter mere. Persongalleriet er spot on, og skuespillerne gør som forventet en fænomenal præstation. Udover at være actionpræget og spændingsfyldt er den også følelsesladet, og giver seeren mulighed for at komme helt tæt på. For at gøre karaktererne mere jordnære inddrager man almindelige hverdagsproblemer, som heltene også skal stå ansigt til ansigt med. Et eksempel på dette kunne være uenighed i familien. Når man inddrager almindelige problemer, får man hevet superheltene helt ned på jorden, og gør dem mere relaterbare, hvilket kun er positivt for opfattelsen af dem. Jeg indrømmer gerne, at jeg er begyndt at holde mere af både Bucky og Sam efter denne serie, da de for det første optræder mere i øjenhøjde (som følge af at man går i dybden med deres personlighed). For det andet bliver Captain Americas ånd afspejlet i både deres tanker og handlinger, og derved opretholder man en grundtone fra karakteren Steve Rogers.

Læs også:  Hvad og hvem er Marvels 'Illuminati'?

Serien får 5 ud af 6 stjerner fra min side, da jeg på trods af den gode oplevelse, stadig har småting, jeg ikke er helt tilfreds med. Uden at afsløre for meget af plottet kan jeg vist godt sige, at det primært drejer sig om scener, hvor jeg synes, at de måske bliver fremstillet lidt for “disney-agtigt” eller barnligt, hvis jeg skal sige det lidt groft. Men det er heldigvis ikke noget der sætter større aftryk på min oplevelse, men er blot små irritationsmomenter jeg havde undervejs. Serien er bestemt værd at se, hvis man holder af marvel. Den skulle gerne være ret tro mod tegneserierne, hvor man dog stadig har taget sig friheder, så det hele passer ind i MCU. Desuden kan man finde en masse lækre easter eggs, som giver hints til, hvilken rolle begivenhederne i serien vil have i fremtidige film eller serier.

Trailer:

Title: The Falcon and the Winter Soldier

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

Instruktør: Kari Skogland

Medvirkende: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Wyatt Russell, Daniel Brühl

Genre: Action, Adventure, Drama

Episoder: 6

Dansk premiere: 19. marts 2021