Menu Luk

Thor: Love and Thunder

Anmeldt af Ida Marie Skou

Filmen er sjov, det er der ingen vej udenom, men det bliver faktisk lidt for meget af det gode.

Thor er tilbage i en ny rumopera, hvor han med hjælp af Valkyrie, Korg og Jane Foster må drage ud for at bekæmpe Gorr the Godbutcher, der truer med at udrydde alle guder i universet. Taika Waititi er tilbage i instruktørstolen, hvor han tidligere også lagde sit præg som instruktør på ‘Thor: Ragnarok’. ‘Thor: Love and Thunder’ optræder på samme måde som sin forgænger, og man får massere af action, god musik og sjove replikker. Desværre viser filmen også, at man kan få for meget af det gode.

Filmen skal have stor ros for alt det visuelle. CGI sidder lige i skabet, og man kan ikke undgå at blive helt hypnotiseret af de smukke billeder. Der bliver leget med farver og lys, og der bliver skabt kontraster, der skal symbolisere det gode og det onde. Kostumerne er ligeledes betagende, og bidrager til filmens overordnede æstetik.

Plottet drukner desværre i den imponerende cinematografi. Det hele virker forhastet i filmen, og det er virkelig ærgerligt. Jeg var virkelig spændt på at se Jane som she-Thor, og jeg synes egentlig, at hun lever op til mine forventninger. Man får dog kun en slatten baggrund på, hvordan hun når dertil, og det var yderst skuffende. Lige pludselig står hun der, som den kvindelige udgave af Thor, og kan håndtere Mjølnir som om, hun har gjort det hele sit liv. Det synes jeg virker super urealistisk. Desuden løber man også rimelig hurtigt igennem Jane og Thors fælles karakterudvikling, og det understreger igen det overfladiske plot. Filmen er meget forudsigelig, og det er konsekvensen ved overfladiske karakterudviklinger og baggrundhistorier, der ikke er særligt fyldestgørende.

Læs også:  Vi har set - Loki, sæson 1

Marvel har så meget potentiale i Gorr the Godbutcher, og de udnytter det ikke. Christian Bale er en dygtig skuespiller, der endnu engang har taget rollen til sig, og giver en fremragende præstation som Gorr. Det er ikke hans skyld, at karakteren og historien ikke lever op til mine forventninger. Gorr er anderledes i tegneserierne, og der er meget til både ham og necrosværdets historie, som man ikke har inkluderet i filmen. (Necrosværdet er det sværd, som Gorr får sine kræfter fra). Jeg er selvfølgelig helt med på, at mange af MCU-filmene afviger fra tegneserierne på et eller andet tidspunkt, og at det er i orden at tage sig friheder, når man skal adaptere noget. Men lige netop Gorr er en interessant og kraftfuld karakter, som jeg ville ønske man havde været karaktertro mod. Desuden har necrosværdet sin helt egen historie, som jeg også gerne havde set inkluderet i filmen.

Taika Waititi er kendt for sine humoristiske indslag i film. ‘Thor: Ragnarok’ er nok en af de sjoveste (og bedste) MCU-film i min optik, og derfor havde jeg også set frem til at se hans næste Thor-film. Endnu engang måtte jeg se skuffelsen i øjnene. ‘Thor: Love and Thunder’ er sjov, det er der ingen vej udenom, men det bliver faktisk lidt for meget af det gode. Til tider sad jeg faktisk og krummede tæer, da jeg kunne fornemme visse scener skulle forestille at være sjove, men i stedet endte med at blive kiksede, da det blev lidt for plat. I ‘Ragnarok’ var Korg i mine øjne en af de helt store stjerner, som jeg ved mange andre fans også synes. Vores bønner blev hørt, og vi fik mere Korg i ‘Love and Thunder’. Desværre blev det også lidt for meget.

Læs også:  Vi har set – Moon Knight, Sæson 1

Overordnet set er det en udmærket film. Hvis man ikke har indsigt i comicsene bag, så tror jeg det måske ville være mere end en udmærket film. Måske endda en god film. Effekterne er imponerende, musikken er god og understreger visse scener. Dialogen er til tider god og de humoristiske indslag lykkes for det meste. Filmen er dog i modsætning til ‘Ragnarok’ ubalanceret. Selvom filmene har samme stil og stemning, står de i kontrast til hinanden. ‘Love and Thunder’ mangler baggrundshistorie på flere karakterer, og karakterudviklingerne halter. Man kan tydeligt mærke, at det er den korteste MCU-film til dato. Plottet er meget forhastet, og filmen bliver forudsigelig. Der kommer aldrig et vildt twist, og man ser det hele komme på lang afstand. Jeg tror filmen havde fungeret langt bedre som serie. På den måde kunne man have fået de rette karakteropbygninger og fået lidt mere kød på historien.
Jeg giver filmen 3 små stjerner ud af 6. Det er en underholdene film, men nok ikke en jeg har lyst til at se igen i den nærmeste fremtid.

Trailer:

Title: Thor: Love and Thunder

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Instruktør: Taika Waititi

Forfattere: Taika Waititi, Jennifer Kaytin Robinson, Stan Lee

Skuespillere: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale

Genre: Action, Adventure, Comedy

Spilletid: 1 t  og  59 min

Premiere:  6. juli 2022

Ida Marie Skou

Skribent