Menu Luk

En samtale om 'Sygeplejeskolen V'
- Andrea Heick Gadeberg

Indledning

Den femte sæson af ‘Sygeplejeskolen’ er nu kommet til fjerde episode, som kan ses i aften på TV2 Charlie, og allerede nu, kan du se femte episode på TV2 Play. I anledningen af den nye sæson, har vi haft fornøjelsen af at deltage i pressemødet op til, hvor vi fik mulighed for at interviewe de forskellige fra og bag om serien. I dag udgiver vi vores samtale med Andrea Heick Gadeberg 

Andrea Heick Gadeberg - Kilde: Mike Kollöffel/TV 2

Det er jo noget tid siden I optog sæsonen, men for dig var det jo din anden sæson, så hvordan var tilbagekomsten? 

Det føles faktisk ikke så lang tid siden sidst, for nu har jeg ligesom set disse mennesker også til andre ting, så det føles ikke så lang tid siden. Det er bare de bedste mennesker. Så det er fantastisk. 

Føler du dig som en del af familien blandt de andre? 

Det synes jeg. De har været så, og det var allerede ved sidste sæson, sindssygt gode til ligesom at gribe mig, og sige “kom med i klassen”. I år er jeg kommet ind i pigegarderoben, sidste år havde jeg mit eget værelse, så det har været megadejligt. 

Hvordan har det været at arbejde videre med din karakter i den nye sæson? 

Der er sket meget. Sidste sæson havde hun jo været ude for et overgreb, der var hun meget mere lukket inde og havde det svært. Nu blomstre hun lidt op, er blevet lidt modigere og tør at give den lidt mere gas. 

Læs også:  En samtale med instruktørerne bag 'Sygeplejeskolen V' - Tilde Harkamp og Ask Hasselbalch

I slutningen af sæson 4, tør hun jo netop at sige fra, er det noget af det I bygger videre på? 

100%. Det handler vel om mod, altså hun tør at være modig, som hun måske ikke har gjort tidligere. Det ser man mere af. Der er hun sgu sej, hende Marie. 

Hvad har det sjoveste ved arbejdet i denne sæson? 

At være sammen med Jesper (ref. Jesper Groth) så meget. Vi har haft meget med hinanden at gøre i denne sæson. Det har bare været helt vildt rart og dejligt. Vi har svinget rigtig godt, så det har helt klart været det der ligesom har været højdepunktet. 

Hvordan har sproget været for dig at arbejde med? 

Jeg har lidt en mund som en havnearbejder, det passer jo ikke sådan helt perfekt i ‘Sygeplejeskolen’, så det har været svært. Bare sådan nogle små ting, som at jeg bruger ordet “Okay” hele tiden. Man kan bruge det sådan til at løsne en replik lidt op, så kan man lige tilføre et “Okay, hvad tænker du om det” – Nej, det må jeg ikke sige. Så er det hele tiden man skal bruge ordet “allright”, som aldrig er nogen der siger mere. Så det har været udfordrende. Så man kan ikke bare lige give den los og improvisere sine replikker, man skal ligesom tænke sig om. At det ikke bare udtales “jordemor”, men “jordemoder”. 

Læs også:  En samtale om 'Sygeplejeskolen V' - Thue Ersted Rasmussen

Hvordan forbereder du dine replikker og din rolle? 

Tit så øver jeg alene. Jeg har sådan en app på min mobil, hvor jeg ligesom indlæser de andres replikker, og så slukker den når det er mine egne, og så har jeg sådan modspil med mig selv. Nogle gange kikser det, og andre gange gør det ikke. Så har jeg også en kæreste der er rigtig god til at hjælpe mig. Men jeg bruger meget tid på at gøre min replik så naturlig som jeg kan, for det kan godt være et svært sprog, og også nogle medicinske udtryk. Man skal virkelige vende tungen lidt. 

I næste uge udgiver vi vores samtale med skuespilleren Jesper Ole Feit Andersen. 

Fjerde episode kan streames allerede nu på TV2 Play, og kan ses i aften TV2 Charlie. 

Artikelfoto: Anders Fauerby/TV 2