Menu Luk

Klovn, Sæson 9,
Episode 2

Anmeldt af Morten Kibsgaard

…der er dog desværre ikke mange scener som jeg griner af.

Den her episode har slet ikke kaviarformat, for at delvist citere Casper Christensen. 

For mig er ‘Klovn’ noget af det største der er blevet produceret i Danmark. Jeg er stor fan af næsten alle sæsonerne. Sæson 7 synes jeg mindre om, men jeg begyndte at kunne mærke en gnist igen med sæson 8. Jeg føler dog ikke sæson 9 er kommet godt fra start. Jeg synes ikke første afsnit var supergodt, men episode 2 er tæt på at skrabe bunden.

For mig er der et problem der går igen i begge episoder. Det bliver for højragende. For mig er ‘Klovn’ bedst når det bliver i det småborgerlige og drejer sig rundt om Franks principper.

Læs også:  Vi har set - Klovn the Final

Jeg kan dog stadig godt grine nogle steder, som da Casper og Frank føler sig som offer i kvindekampen. De føler de har et lorteliv, mens de spiser kaviar. Men der er dog desværre ikke mange scener som jeg griner af. Det er et meget mere dramatisk afsnit.

Der er alt for meget mange handlingstråde som Frederiksberg-flisen, Caspers fars død, Bos tøjstil, Mias mulige affære, flisens udseende, Caspers kaviar og Fnugs kønskamp. Der forgår simpelthen for meget. Samtidig bliver historien om Franks flise ikke ordenligt fortalt. Den bliver jappet igennem. Mia siger det forbytte, da hun påpeger at Frank er ‘pinlig’. I denne historie er det dog Frank der har ret.

Læs også:  Klovn 9 – Senfølger Trailer er landet

Som altid spiller Mia Lyhne simpelthen så fantastisk. Hun er altid en stjerne i alle afsnit, og jeg elsker fulde-Mia som vi oplever i denne episode. 

Handlingstråden omkring Frederiksberg-flisen tager dog udgangspunkt i virkeligheden. En gang blev der lavet en flise af Anders ‘Anden’ Matthesen, som angiveligt mest skulle ligne Frank Hvam. Jeg synes også mest det ligner Frank Hvam. Se billedet nedenfor og vurder selv.

Kilde: SE & HØR

Trailer:

Episodetitel: Frederiksberg-flisen

Karakter: 2 ud af 6 stjerner

Skabere: Frank Hvam, Casper Christensen

Medvirkende: Frank Hvam, Casper Christensen, Marcuz Jess Petersen, Mia Lyhne, Camilla Lehmann

Genre: Komedie

Dansk premiere: 24. juli 2022