Menu Luk

Klovn, Sæson 9,
Episode 5

Anmeldt af Lucas Meyer

Eske Willerslev spiller helt genialt, og dejligt at vi endelig får en birolle…

Da den 9. sæson af ‘Klovn’ begyndte, blev jeg virkelig bekymret, efter de to første afsnit. Det lignede en total katastrofe, og et forsøg på, at presse det sidste ud af en genial serie. Men med dette afsnit, samt det forrige: ‘Alter Ego’, begynder det så småt, at bevæge sig hen på det spor, som tidligere har været gennemgående for ‘Klovn’. Nogle sjove plots, med masser af humor, der bliver flettet perfekt sammen til sidst, i slutningen af afsnittet. De tidligere afsnit i denne sæson, har haft alt for mange ting i gang, uden nogle ordenlige payoffs. Denne anmeldelse indeholder spoilers.

Dette afsnit hedder ‘Darwins Kontor’ og henviser til det nye kontor, som Eske Willerslev har fået. Selve afsnittet handler om Frank, der bliver meget starstrucked, da han skal ind for at købe en kuffert og møder Eske Willerslev. Her anbefaler Frank en kuffert til Eske og de falder i snak, hvor Eske inviterer Frank med til et arrangement i Lejre. Ved arrangementet skal de alle leve, som folk gjorde i jernalderen. Udover dette, får Frank nævnt, at han byder på en bamsestol og meget gerne vil have denne. Senere viser det sig, at Eske ikke kommer til arrangement, så Frank og en utilfreds Mia må deltage.

Da man ikke havde mobiler i jernalderen bliver de bedt om at og aflevere deres mobiler. Dette er til Franks irritation, da han så ikke kan holde øje med auktionen, på bamsestolen han byder på.

Læs også:  Vi har set – Klovn, Sæson 9, Episode 2

Det der løfter hele dette afsnit er helt klart Mia og hendes skuespil. Jeg grinte flere gange af hendes kommentar, til hvor meget hun bare ikke gider til Lejre og leve som jernalderkvinde. “Jeg vil hjem”, “Det er røvkedeligt”.

Det taler lige ind i min barndom, hvor vi i skolen blev tvunget ud til Lejre og skulle gennemgå det samme, og jeg hadede det som pesten.

Eske Willerslev spiller helt genialt, og dejligt at vi endelig får en birolle, der formår ikke at overspille sin rolle. Dette har vi desværre tidligere set af Stephania Potalivo og Sofie Linde, der spillede helt forfærdeligt tidligere i denne sæson.

Dette afsnit indeholder mange elementer, som vi har set i tidligere afsnit, fra de gamle sæsoner. Frank bliver starstrucked og gør alt for at imponere Eske. Casper er en rigtig snob, der ikke gider, at gå med Frank ind for at købe en kuffert. Casper mener det er tidsspilde og for uinteressant. Casper aner ikke hvem Eske er, men da han senere finder ud af dette, skal han straks vide alt om ham og være hans ven. Mia skider i en ovn, og Frank viser sin stædighed, da han tvinger en astmatiker til, at aflevere sin astmamedicin. Afsnittet ender med en klassisk ‘Klovn’-ting. Frank bliver nemlig smålig og skal have hævn, da han bytter rundt på hans og Eskes kuffert. Dette gør han, da det viser sig, at Eske har købt bamsestolen, som Frank var ved at købe på auktion. Udover dette bliver vi også introduceret for, hvor mange gange pølsemanden banker på. Det er en typisk ‘Klovn’-ting, som vi tidligere har set med ‘Bispebjergtricket’, ‘Nørd eller LA-hestehale’, ‘3. Øje reglen’ og ‘H. C. Andersen vogn’.

Læs også:  Vi har set – Klovn, Sæson 9, Episode 4

Plottene spillede fint sammen, men jeg forstod dog ikke rigtig, at Casper skulle komme på besøg i Lejre sammen med Eske. Det gav ikke rigtig nogen mening, eller nogen værdi til afsnittet. Det virkede mere som om, at man skulle have Casper lidt mere med i afsnittet, og dette kunne sagtens have været undværet. Jeg savnede også et bedre payoff med pølsemanden, da Frank skal skide i slutningen af afsnittet og de holder i kø på motorvejen. Her kunne det have været sjovt, at han havde skidt i bukserne, eller løbet ud og skidt i siden af motorvejen. Mia får dog lige nævnt, at det var en dum idé, at ændre deres skiderytme.

Alt i alt, et godt afsnit trods en sløv start på sæsonen. Vi er dog ikke helt op at ringe, som med de legendariske afsnit ‘Godfather of Drugs’ og ‘London Kashmir’. Afsnittet får derfor 3 ud af 6 stjerner.

Trailer:

Episodetitel: Darwins Kontor

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Skabere: Frank Hvam, Casper Christensen

Medvirkende: Frank Hvam, Casper Christensen, Marcuz Jess Petersen, Mia Lyhne, Camilla Lehmann

Genre: Komedie

Dansk premiere: 14. august 2022

Fotokilde: Per Arnesen / TV 2