Menu Luk

Thelma the Unicorn

Anmeldt af Mille Lau

…Hvordan ville man selv håndtere pludselig at blive berømt

Netflix har givet sit svar på en enhjørning film, og med Thelma the Unicorn har de ramt en rigtig hyggelig familiefilm som både kan ramme de store og de små i familien. Netflix har valgt at sætte censuren til 7+ men vi var alle tre underholdt og vores datter er kun 4,5 år. Det er jo en smagssag om man vil udsætte sine børn for film med højere censur, eller vil vente til de er gamle nok ifølge deres anbefalinger. Vi blev overbevist af den sjove trailer, og aftalte at vi ville lave en filmaften her i Pinsen. 

 

Filmen lægger rigtig fint ud med introduktionen af vennerne Thelma, Otis og Reggie, der bor på en gård ude på landet. De har sammen et band “The Rusty Buckets” som de prøver at komme med i et talentshow ved at spille musik og Thelma synger for. De har ikke helt heldet med sig til auditionen, men få dage efter sker der mirakler og Thelma finder sin indre enhjørning frem og pludselig går det stærkt med succesen. 

Læs også:  Vi har set - Scoop

 

Meget nutidigt bliver deres optræden delt på de sociale medier, så talentspejderne står i kø for at få dem i hus, for alle vil jo have en bid af bandet med den pink og glitrende enhjørning som forsanger. 

 

Som i ethvert andet eventyr så skal helten eller heltinden så grueligt meget igennem, og Thelma skal da også igennem en masse prøvelser, både i forhold til sine venskaber men også lære hvilke valg der er de rigtige og hvilke der er forkerte undervejs i sin succes. For hvem skal man tro på, når vennerne ikke lige er der til at give råd og vejledning. 

 

Jeg var virkelig underholdt, og som familiefilm synes jeg faktisk at Netflix har gjort det rigtig godt. Den har nogle særpræg der gør den unik, sangene og musikken er gode og nemme at synge med på, og på originalsprog taler nogle stemmer, som man virkelig føler man genkender igennem filmen. 

Læs også:  Vi har set - ”Nattevagten 2 - Dæmoner går i arv”

 

Jeg synes også at animationen som helhed er landet rigtig fint, selvom det ikke kommer ud af de helt store animationsafdelinger vi kender, så synes jeg de giver filmene noget personlighed så man ikke er i tvivl. Det er lidt som om Netflix tør lidt mere i disse tider, og det synes jeg er ret fedt. Jeg havde det også sådan med “Orion & The Dark” der er den seneste animationsfilm fra Netflix jeg har set. 

 

Jeg synes bestemt “Thelma the Unicorn” er en filmaften i familiens skød værd, så jeg giver den 5 ud af 6 stjerner for den ramte plet i vores husstand. 

Trailer:

Title: Thelma the Unicorn

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

Skabere: Jared Hess & Lynn Wang

Skuespillere: Brittany Howard, Will Forte, Jon Heder, Daran Norris, David Michie, Betsy Sodaro m.fl. 

Genre: Animation, Komedie

Længde: 1 t 33 min

Premiere:  17. Maj 2024